“Luka” Brčko jednu od dizalica vratila u funkciju

U nevremenu koje je Brčko distrikt pogodilo prije desetak dana “Luka” Brčko je pretrpila štetu jer su obje dizalice, zbog iskakanja iz kolosjeka, ostale van funkcije.

Direktor “Luke” Brčko, Marinko Viljušić rekao je za Radio Brčko da je uprava ubrzo nakon iskakanja dizalica iz kolosijeka reagovala i sklopila ugovor sa firmom koja ima tehničke mogućnosti za obavljanje ove vrste posla.

- Reklama -

“Odmah nakon oštećenja smo krenuli u proces vraćanja dizalica u funkciju i napravili smo ugovor sa firmom koja ima hidraulične dizalice i može to da obavi u kratkom periodu. Već u srijedu 20. septembra dizalica koja je manje oštećena je vraćena na kolosijek i nakon dva dana dobijen je atest tako da je ponovo u funkciji”, rekao je Viljušić.

U toku je pregovarački postupak za vraćanje druge dizalice u funkciju i očekuje se da bi to moglo gotovo sredinom sledeće sedmice.

“Za vraćanje prve dizalice u funkciju izdvojeno je oko 13.000 KM, dok će za osposobljavanje druge koja je više oštećena, po našim procjenama, biti potrebno između 20.000 i 25.000 KM”, precizirao je Viljušić i zaključio da je finansijska šteta manja nego što su to prvobitne procjene pokazivale.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime