Loši uslovi i brojni problemi na brčanskoj Zelenoj pijaci

Cijene povoljne, a kupaca sve manje – tako bi se ukratko mogla opisati brčanska Zelena pijaca.

Prodavci na pijaci kažu da su uslovi u kojima rade već godinama ispod svakog nivoa. Guše ih veliki trgovački centri, ali i oni koji robu prodaju na “divljim” tezgama u gradu.

Rijetki prodavci koji su željeli stati pred kamere Elta televizije kažu da nemaju ništa lijepo za reći.

“Radimo u teškim uslovima. Kad je zima, nanese nam na robu, kada je ljeto, moramo sami zaštiti robu od sunca… Posao ide slabo, iz dana u dan sve je manja prodaja”, kaže Stojanka Kvrgić.

I Miloš Panić, još jedan od prodavaca na brčanskoj Zelenoj pijaci, kaže su uslovi jako loši.

“Najprljavija pijaca koju sam ikada vidio. Šteta je što rukovodioci koji vode ovu pijacu uopšte primaju platu”, kaže Panić.

U proteklih dvadeset godina, jedino što je nedavno izgrađeno na gradskoj pijaci je javni toalet, koji još uvijek nije u funkciji.

Trgovci kažu da su izgubili svaku nadu da će pijaca biti adekvatno natkrivena i uređena, a ohrabrenja nema čak ni iz Vladinog Odjeljenja za upravljanje javnom imovinom.

Jednostavnu kažu da nema novca.

Mi smo zatražili određena sredstva da bismo tu gradsku pijacu malo uredili, barem da uradimo nadstrešnicu iznad cijele Zelene pijace, međutim nisu nam odobrena ta sredstva u Budžetu”, kaže Jelena Duvnjak, šef Sektora za održavanje u Kancelariji za upravljanje javnom imovinom.

Na Zelenoj pijaci radi oko stotinjak ljudi koji vjerovatno izdržavaju isti broj porodica, upravo sa ovih tezgi.

Kažu da su ranije pisali peticije i molili za pomoć, na koju se očigledno do sada niko od nadležnih nije oglasio.

Ako želite da upoznate neki grad ili mjesto, kaže izreka, najbolje je da odete na gradsku pijacu. U Brčkom ćete sigurno sresti čestite proizvođače i vrijedne trgovce, ali objekti na ovoj pijaci svakako neće ostaviti utisak da ste u gradu koji ima Budžet od 248 miliona maraka.

 

 

 

(eltatv.net)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime