Lokomotiva uz opstanak, afirmisala mlade rukometaše

Rukometaši Lokomotive su ostvarili cilj u ligi Bosne i Hercegovine. Brčaci su izborili opstanak u povratničkoj sezoni sa 29 bodova iako su tokom takmičenja imali velikih problema zbog povreda.

U klubu su prezadovoljni urađenim posebno činjenicom da su u pojedinim mečevima mladi domaći rukometaši pokazali dio potencijala koji posjeduju i bili među najboljim igračima.

-Izuzetno smo zadovoljni urađenim u ovoj sezoni. Lokomotiva se vratila u Premijer ligu BIH i naš prvi cilj je bio da izborimo opstanak što smo i uradili. Odigrali smo veoma dobru sezonu, a dodatnu draž opstanku donosi činjenica da su naši mladi igrači iskoristili šansu. Imali smo dosta problema sa povredama tokom sezone. Čak pet igrača nam je bilo van stroja a tu se ukazala šansa mladim rukometašima koji su odigrali odlično i pokazali da se na njih može i mora računati u budućnosti. To je nešto što nas hrabri i pokazuje da se rad sa mladima itekako isplati – rekla je za Srpskainfo.com Zvjezdana Nedić, direktor kluba.

U Lokomotivi su već krenuli i sa razmišljanjima oko sastava za novu sezonu. Nakon finalnog turnira Kupa Republike Srpske u Trebinju nardnog vikenda (rival u polufinalu je Leotar) obaviće se i razgovori sa igračima koji su u ovoj sezoni nosili dres brčanskog kluba.

-Već počinjemo da radimo za narednu sezonu. Ono što nas raduje je da smo obezbijedili budžet za narednu sezonu i rijetko koji klub na ovim prostorima može time da se pohvali. Takođe pregovaramo sa igračima koji su trenutno u klubu i mislim da ćemo većinu zadržati. Nakon ove sezone sigurno je da imamo jasniju sliku šta nam treba u budućnosti. Vidjeli smo šta nam i kako treba u budućem takmičenju. Naša mlada ekipa je sazrela, a utakmice su pokazale na kojim pozicijama su nam potrebna pojačanja –dodala je Zvjezdana Nedić.

Žalba zbog trenera

U Lokomotivi se i dalje ne mire sa kaznom za njihovog trenera Žikicu Milosavljevića i opet će tražiti od saveza da se kazna smanji.

-Sigurno je da želimo jasnu sliku pred novo takmičenje oko kazne koja je izrečena za našeg trenera Žikicu Milosavljevića. Mi smo već uložili žalbu i želimo da se to riješi kako bi znali na čemu smo. Mi smo maksimalno uz našeg trenera –ističu u klubu.

 

 

 

 

(srpskainfo.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime