spot_img
spot_img

Локали у центру и даље ругло града

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Посљедњих неколико година у Брчком је обновљен велики број локала који су у власништву града, али још увијек има оних који својим изгледом нарушавају и изглед и углед Брчко дистрикта.

У самом центру града, на Тргу младих, налази се неколико локала на основу чијег изгледа би се могло закључити да је рат завршен јуче. Ови локали власништво су Брчко дистрикта.

Из Канцеларије за управљање јавном имовином, којој се због овога често приписује лош рад, поручују да ће убрзо пронаћи рјешење и за те локале.

Директор ове Канцеларије, Дијана Глишић, каже да није једноставно пронаћи рјешење за те просторе.

“За доста пословних простора воде се разне врсте поступака који онемогућују и нама дјеловање и тренутно преузимање и то је између осталог разлог зашто су неки од ових пословних простора, да тако кажем, уништени. Није увијек у питању нечије пропуштање дјеловања”, каже она.

Дијана Глишић нагласила је и да увијек исти локали остају неискориштени и празни, али да ће у наредном периоду Канцеларија за управљање јавном имовином уложити напоре да се измјени стандардни конкурс те на тај начин, уз повољније услове, омогући закуп и стављање у функцију тих локала.

“Канцеларија за управљање јавном имовином ће припремити измјену Закона о јавној имовини која би омогућила да Влада на неки начин спроведе своју намјеру да задржи и очува квалитет пословања и живота у граду”, каже Глишићева.

Поред тога што запуштени локали представљају ругло и срамоту града у чијем су власништву, они су и својеврстан губитак. Умјесто да се убире новац од закупа тих простора, они зјапе празни и пропадају.

Иако су празни и неискориштени, требало би барем да не нарушавају изглед и углед града. Из Канцеларије су најавили и да имају планове да раде на томе да ријеше и тај проблем.

“Радићемо на томе да побољшамо услове закупа како бисмо омогућили да што мање пословних простора буде празно, а за оне пословне просторе које из неког разлога не успијемо излицирати предвиђаћемо средства за њихово обнављање, како бисмо омогућили барем да се њихово физичко стање не погоршава”, додаје Глишићева, најављујући да ће се у плану Буџета за 2019. годину наћи средства и за ове намјене.

 

 

 

 

 

 

(rtvhit.com/nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img