spot_img
spot_img

Lokali u centru i dalje ruglo grada

spot_img
spot_img

Posljednjih nekoliko godina u Brčkom je obnovljen veliki broj lokala koji su u vlasništvu grada, ali još uvijek ima onih koji svojim izgledom narušavaju i izgled i ugled Brčko distrikta.

U samom centru grada, na Trgu mladih, nalazi se nekoliko lokala na osnovu čijeg izgleda bi se moglo zaključiti da je rat završen juče. Ovi lokali vlasništvo su Brčko distrikta.

Iz Kancelarije za upravljanje javnom imovinom, kojoj se zbog ovoga često pripisuje loš rad, poručuju da će ubrzo pronaći rješenje i za te lokale.

Direktor ove Kancelarije, Dijana Glišić, kaže da nije jednostavno pronaći rješenje za te prostore.

“Za dosta poslovnih prostora vode se razne vrste postupaka koji onemogućuju i nama djelovanje i trenutno preuzimanje i to je između ostalog razlog zašto su neki od ovih poslovnih prostora, da tako kažem, uništeni. Nije uvijek u pitanju nečije propuštanje djelovanja”, kaže ona.

Dijana Glišić naglasila je i da uvijek isti lokali ostaju neiskorišteni i prazni, ali da će u narednom periodu Kancelarija za upravljanje javnom imovinom uložiti napore da se izmjeni standardni konkurs te na taj način, uz povoljnije uslove, omogući zakup i stavljanje u funkciju tih lokala.

“Kancelarija za upravljanje javnom imovinom će pripremiti izmjenu Zakona o javnoj imovini koja bi omogućila da Vlada na neki način sprovede svoju namjeru da zadrži i očuva kvalitet poslovanja i života u gradu”, kaže Glišićeva.

Pored toga što zapušteni lokali predstavljaju ruglo i sramotu grada u čijem su vlasništvu, oni su i svojevrstan gubitak. Umjesto da se ubire novac od zakupa tih prostora, oni zjape prazni i propadaju.

Iako su prazni i neiskorišteni, trebalo bi barem da ne narušavaju izgled i ugled grada. Iz Kancelarije su najavili i da imaju planove da rade na tome da riješe i taj problem.

“Radićemo na tome da poboljšamo uslove zakupa kako bismo omogućili da što manje poslovnih prostora bude prazno, a za one poslovne prostore koje iz nekog razloga ne uspijemo izlicirati predviđaćemo sredstva za njihovo obnavljanje, kako bismo omogućili barem da se njihovo fizičko stanje ne pogoršava”, dodaje Glišićeva, najavljujući da će se u planu Budžeta za 2019. godinu naći sredstva i za ove namjene.

 

 

 

 

 

 

(rtvhit.com/nula49.com)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img