Ljetne bašte sve šire

Prema podacima iz brčanske Kancelarije za upravljanje javnom imovinom, trenutno ima oko 40 potpisanih ugovora sa ugostiteljskim objektima za iznajmljivanju javne površine za postavljanje ljetnih bašta.

Viši stručni saradnik za analizu i upravljanje javnim površinama Lejla Čandić, rekla je za Radio Brčko da u prosjeku na godišnjem nivou bude zaključeno oko 50 ovakvih ugovora potpisanih pretežno na godinu dana, a da ih je ove godine oko desetak manje, s tim da su to možda ugovori koji su tek istekli i koji će se produžiti.

- Reklama -

Čandić je dodala da su cijene zakupa iste kao i prethodnih deset godina, i to od šest maraka po kvadratnom metru u pješačkoj zoni, te da se godišnja zarada po ovom osnovu kreće između 70 i 80 hiljada maraka.

Dragana Vitorović, šef Pododjeljenja za izdavanje lokacijskih uslova, istakla je da se dimenzije za ljetne bašte određuju konkretno za svaki podneseni zahtjev u odnosu na lokaciju na kojoj se nalazi, a većinom su definisane Pravilnikom o zauzimanju javnih površina privremenim građevinama dok su u pješačkoj zoni tačno određene.

Kako je dodala, ovim pravilnikom Kancelarija za upravljanje javnom imovinom zadužena je da iscrtava, odnosno obilježi te povšine na podlozi, a da inspekcija to kontroliše.

Lejla Čandić, istakla je i to da je saradnja sa Inspektoratom dobra kada su u pitanju ljetne bašte.

“Moram naglasiti da je inspektorima jako teško na terenu jer i kad upozore zakupce da se pomjere u gabarite koje su dozvoljene rješenjem o lokacijskim uslovima, oni se pomjere ali čim inspekcija ode ponovo se do večeri prošire, a pješaci se žale”, pojasnila je Čandić.

 

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime