spot_img
spot_img

Љепше Брчко: Нове саднице у нашем граду!

spot_img
spot_img

Поводом обиљежавања Свјетског дана шума Let's Do It Босна и Херцеговина у сарадњи са Coca Cola Фондацијом организује акције садње и пошумљавања на 20 локација широм наше земље.

У овим акцијама које ће се проводити током марта и априла бит ће посађено 5.000 малих садница на планинама и излетиштима и преко 300 садница одраслих стабала који ће уљепшати наше паркове, школска дворишта и шеталишта. У зависности од предјела у којима се сади бит ће кориштене различите врсте дрвећа попут смрче, бијелог бора, јавора, липе и бројних воћки.

Let's Do It акцију у Брчком провео је Клуб љубитеља природе Брчко, те су овом приликом посадили 35 нових одраслих садница кестена, медвјеђе лијеске, бријеста и ораха – обезбијеђене кроз Let's Do It програм који за ниво БиХ спроводи УГ Руке.

Дамјан Дунџић из Клуба љубитеља природе Брчко, који је уједно био носилац Let's Do It акције за Брчко, истиче да ово није ни прва ни посљедња акција озелењавања коју спроводе.

“У протеклих неколико година оплеменили смо Брчко, што садњом што подјелом грађанима, са више стотина садница, а ове Let's Do It акције су нешто специјално, јер представљају праве мале радне акције након којих се примијете видљиви резултати. Ова стабла ће, у годинама испред нас, правити хлад многима, посебно у шумском парку у насељу Илићка које је права мала оаза за дјецу и њихове баке, деке и родитеље. Овим путем бисмо апеловали на све да воде рачуна о животној средини и природи уопште, јер ће нам она вишеструко вратити”, каже Дунџић.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img