spot_img
spot_img

“Liga šampiona ostvarenje dječačkog sna”: Rukometaš iz Brčkog idole gledao na TV, a sada igra protiv njih

spot_img
spot_img
spot_img

Rukometaši Eurofarma Pelistera iz Bitolja ove godine debituju u EHF Ligi šampiona, a sa njima je na elitnu scenu zakoračio i rukometaš iz Brčkog Pavle Petrović.

Oni su protekle sezone bili šampioni Sjeverne Makedonije, te na taj način izborili učešće u društvu najboljih. Trenutno se nalaze na prvom mjestu makedonskog šampionata koji se igra u dvije grupe, a oni se u grupi zajedno nalaze sa ekipom Vardara, nekadašnjim šampionom Evrope, od kojeg su dožvjeli jedini poraz u prvenstvu.

Pavle Petrović, jedna od uzdanica ekipe iz Bitolja je pričao za naš portal o kvalitetnom šampionatu u Sjevernoj Makedoniji, intenzitetu utakmica u Ligi šampiona, te mečevima sa rukometnim veličinama poput Nikole Karabatića i Mikela Hansena, igračima na koje se ugledao na početku karijere, te odabiru reprezentacije za koju će nastupati…

Nekadašnji igrač brčanske Lokomotive ističe da je prvenstvo Sjeverne Makedonije izuzetno teško za igranje, te najvaljuje ponovnu borbu za titulu u domaćem prvenstu.

– Sem starta prvenstva i poraza od Vardara u prvom kolu, mi smo nanizali 13 pobjeda u šampionatu. Nama je glavni cilj ove sezone da odbranimo titulu i nastavimo odlične partije koje smo pružali. Na nas je uticao i jak ritam utakmica, jer smo imali duele u Ligi šampiona, te nas je to dodatno opteretilo, ali imamo i drugi dio sezone, i ako završimo drugi u grupi, imamo plej-of u kojem se ukrštamo sa drugom grupom, te ćemo tu imati priliku da pokažemo da smo pravi šampioni – započinje razgovor mladi rukometaš.

Pelister ove godine igra prvi put najelitniji rang evropskog rukometa, te je naša sagovornik otkrio kako je igrati sa najvećim zvijezdama evropskog rukometa.

– Ovo je prvo učešće Pelistera u Ligi šampiona. Što se tiče mene, ovo je ostvarenje dječačkog sna, jer sam je prije tri godine gledao ovaj spektakl na TV, a sada sam jedan od učesnika tog takmičenja. Ali što se mene tiče, to ništa nije daleko, apostrofirao bih kao ključ ko i u svakoj sferi života rad i trud su osnova svakog uspjeha. Moram reći da je neopisiv osjećaj kada se nađete na istom terenu sa asovima kakvi su Nikola Karabatić, Domagoj Duvnjak… Iskreno, kada pogledam odakle sam krenuo pa do kojeg sam nivoa došao da dijelim parket sa legendama svjetskog rukometa koji drže kontinuitet igara decenijama u Ligi šampiona, to je nestavran osjećaj, te bih ga poželio svakom igraču da ga osjeti – naglašava talentovani desni bek.

Rukometaš Pelistera je otkrio ko su bili njegovi idoli kada je počeo da prati rukomet.

– Kada sam krenuo da se bavim sportom i počeo da ga pratim kao svako dijete, ugledao sam se naravno na najveće Karabatića, Hansena, ali kada sam shvatio da će rukomet biti nešto ozbiljnija stvar u mom životu, počeo sam dublje da ga pratim, te su mi se svidjeli način igre Momira Ilića i Marka Vujina, jer je Srbija uvijek imala tu dobru selekciju igrača – ističe Petrović.

Talentovani bek otkrio je da je dobio poziv reprezentacije BiH, ali ga naporna sezona koštala igranja.

– Što se tiče reprezentacije, imao sam poziv na okupljanje reprezentacije BiH, ali nisam mogao da prisustvujem, jer sam imao zdrastvene probleme. Kada se desio taj poziv za reprezenatciju, ja sam igrao po 60 minuta za drugi tim, imao sam dva treninga dnevno, pa je to uzelo danak na mome tijelu, te sam svako vrijeme koristio u tome momentu da se posvetim oporavku. Pa što se tiče reprezentacije, ostavljam sve mogućnosti otvorene. Nastaviću da radim jako i nadam se najboljem – zaključio je Petrović za Srpskainfo.

Podsjetimo, Petrović je nakon prve sezone i igranja za drugi tim Pelistera proglašen najboljim mladim igračem makedonskog prvenstva.

 

 

 

(srpskainfo.com)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img