spot_img
spot_img

Лауфер пиво: Повећање капацитета производње и нови производ у понуди

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Занатска пивара Лауфер д.о.о. из Брчког обиљежила је прву годишњицу успјешног пословања повећањем производних капацитета и пласирањем новог производа на тржиште, Лауфер пшеничног пива.

Куповином једне од најмодернијих опрема за производњу занатског пива реномираног иностраног произвођача, капацитет производње повећан је са 1500 l мјесечно на оптималних 5000 l мјесечно, чиме је Лауфер учврстио своју позицију на мапи микропивара у регији.

“Са сваким повећањем капацитета производње, највећи изазов с аспекта технологије је успјети задржати изворни квалитет производа, што нам нова опрема и омогућава. Такође, већа ефикасност у погледу искористивности сировина нам даје могућност за оптимизацију трошкова и одржавање дугорочне стратегије да за производњу Лауфер пива користимо само најквалитетније увозне сировине”, наглашава технолог и оснивач Коста Стевановић те додаје да је новим капацитетом створена могућност за ширење пласмана занатског пива Лауфер на подручје цијеле Босне и Херцеговине.

Подсјетимо, прва занатска пивара на подручју сјевероисточне Босне прошле године је на тржиште пласирала занатско пиво под брендом Лауфер. Иза овог пројекта стоји технолог Коста Стевановић, који је свој страствени хоби претворио у предузетнички подухват и домаћем тржишту понудио производ високог квалитета, занатско (craft) пиво произведено од најквалитетнијих природних састојака.

Поред основног Лауфер пива у стилу америчког pale ale-а (APA), које одликује избалансираност пуноће окуса и горчине, у понуди је сада и Лауфер пшенично пиво, мутно пиво пуног окуса и карактеристичне воћне ароме, настало стапањем најпознатијих стилова пшеничног пива, баварског и белгијског.

Сва Лауфер пива су нефилтрирана и непастеризована, чиме се задржавају све храњиве материје из житарица, те су реферментирана у боци присуством пивског квасца, што пивима даје карактеристичну мутноћу и природну газираност.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img