Kružni tok u naselju “Ilićka” pušten u saobraćaj

Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić i direktor JP “Putevi” Brčko Miroslav Miškić posjetili su  danas novoizgrađeni kružni tok u naselju Ilićka koji je jutros pušten u saobraćaj.

Osim izgradnje kružnog toka radnici “Bijeljina puteva” ispoštovali su zahtjeve nekolicine privrednika sa Ilićke i izveli radove na regulisanju odvodnjavanja kišnice u blizini njihovih objekata, a urediće i obližnji parking.

- Reklama -

Ističući da su realizacijom ovog projekta značajno smanjene gužve na izlazu iz naselja “Ilićka” na izuzetno frekventnu saobraćajnicu koja ide iz pravca Bijeljine prema Brčkom i Banja Luci, gradonačelnik Milić je rekao da su ostali još neki sitni radovi da se završe kao što su odvod ispred objekata, te sadnja zelenila unutar kružnog toka.

Direktor “Puteva” Miroslav Miškić napominje  da je gradilište još uvijek aktivno, te  da bi ova faza trebala biti završena sutra.

“Ostalo nam je da uradimo betonski zaštitni zid ispred elektovoda i ogradu koju smo porušili”, rekao je  Miškić.

Radovi na izgradnji kružnog toka počeli su 11. juna ove godine. Spoljni prečnik kružnog toka je 32 metra, unutrašnji 9 metara, dok je saobraćajna traka široka 7,5 metara. Vrijednost projekta, s dodatnim radovima je oko 250.000 KM.

Gradonačelnik Milić je ovom prilikom najavio da bi  za nekih petnaestak dana trebali biti uvedeni u posao i izvođači radova na Bulevaru mira, a analizira se i prostorno – planska dokumentacija koja treba da predstavlja podlogu za nastavak izgradnje kružnih tokova na području Brčkog kojim bi, kako je rekao, trebale biti otklonjene gužve u odvijanju saobraćaja u gradu.

Inače, na području Brčko distrikta planirano je da kružni tokovi budu izgrađeni kod “Izbora” u mjesnoj zajednici Klanac, kod pijace na Klancu, na skretanju ka mjesnoj zajednici Novo Brčko, zatim na tzv. raskrsnici “Kasina” prema naselju Grčica, na izlazu iz mjesne zajednice “Eš” na Bijeljinsku cestu i kod “Kuglane”.

 

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime