spot_img
spot_img

Kružni tok na Ilićki biće otvoren u ponedjeljak

Published:

spot_img

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić obišao je danas završne radove na izgradnji kružnog toka na putu Brčko–Bijeljina na ulazu u naselje Ilićka i od predstavnika izvođača radova dobio uvjeravanja da će ovaj veoma značajan infrastrukturni objekat biti pušten u saobraćaj najkasnije u ponedjeljak u jutarnjim časovima.

„U toku je asfaltiranje koje će biti završeno u subotu do popodnevnih časova. Kako su me informisali nakon toga je potrebno da urade horizontalnu saobraćajnu signalizaciju nakon čega bi ovaj kružni tok bio pušten u saobraćaj“, rekao je gradonačelnik Milić nakon obilaska radova.

Osim izgradnje kružnog toka radnici „Bijeljina puteva“ ispoštovali su zahtjeve nekolicine privrednika sa Ilićke i izveli radove na regulisanju odvodnjavanja kišnice u blizini njihovih objekata, a urediće i obližnji parking.

Radovi na izgradnji kružnog toka počeli su 11. juna ove godine. Ugovoreni rok za završetak radova je 45 dana. Spoljni prečnik kružnog toka je 32 metra, unutrašnji 9 metara, dok je saobraćajna traka široka 7,5 metara. Vrijednost projekta, s dodatnim radovima je oko 250.000 KM.

Inače, na području Brčko distrikta BiH planirano je da kružni tokovi budu izgrađeni kod „Izbora“ u mjesnoj zajednici Klanac, kod pijace na Klancu, na skretanju ka mjesnoj zajednici Novo Brčko, zatim na tzv. raskrsnici „Kasina“ prema naselju Grčica, na izlazu iz mjesne zajednice „Eš“ na Bijeljinsku cestu i kod „Kuglane“.

 

 

 

 

 

 

(nula49.com)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img