Kružni tok Eš zvanično otvoren, u planu izgradnja još pet

Radovi na izgradnji kružnog toka u brčanskom Eš naselju nedavno su završeni, a rukovodstvo Javnog poduzeća „Putevi Brčko“ danas je organiziralo i njihovu službenu primopredaju.

Riječ je o kružnom toku za čiju izgradnju je izdvojeno 567.000 KM.

- Reklama -

Kružni tok na bulevaru u Eš naselju projektirao je Zavod za planiranje, a njegova izgradnja, koja uz asfaltiranje, uključuje i postavljanje elektroinstalacija, LED rasvjete i saobraćajne signalizacije, trajala je više od 60 radnih dana.

“Ovo je trenutno najveća kružna raskrsnica u Brčko distriktu i zaista smo ponosni na nju. Nadam se da će dugo vremena služiti građanima. Izgradnjom ove kružne raskrsnice mi smo uspjeli osloboditi komunikaciju između naselja Srpska Varoš i Eš, a koja je prije bila zatvorena betonskim blokovima”, rekao je direktor JP Putevi Brčko, Vlado Jevtić.

Najveću korist imaju stanovnici naselja Srpska Varoš i Eš koji tek izgradnjom ovog kružnog toka mogu potpuno koristiti ovu raskrsnicu.

Pri samom projektovanju ovog kružnog toka, vodilo se računa o projektu već izgrađenog Bulevara, kao i budućem nastavku njegove izgradnje, te su se projektanti odlučili na izgradnju kružne raskrsnice s dvije saobraćajne trake.

“Osnovno ostrvo unutar kružnog toka je prečnika 12 metara, a vanjski prsten 35 metara. Ovaj kružni tok projektovan je za teška saobraćajna opterećenja te je vrlo kvalitetno izgrađen, s 50 cm tamponskih slojeva i dva sloja asfalta”, kazao je Bojan Delić, vođa projekta za izgradnju puteva.

U narednim danima uslijediće i završetak uređenja hortikulture na ovom kružnom toku, a u predstojećem periodu, ističu su iz Javnog preduzeća Putevi, u Distriktu u planu imaju izgradnju još pet kružnih tokova, od kojih bi prvi trebao biti na lokaciji kod Prve osnovne škole.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime