spot_img
spot_img

Кружни ток Еш званично отворен, у плану изградња још пет

spot_img
spot_img

Радови на изградњи кружног тока у брчанском Еш насељу недавно су завршени, а руководство Јавног подузећа „Путеви Брчко“ данас је организирало и њихову службену примопредају.

Ријеч је о кружном току за чију изградњу је издвојено 567.000 КМ.

Кружни ток на булевару у Еш насељу пројектирао је Завод за планирање, а његова изградња, која уз асфалтирање, укључује и постављање електроинсталација, ЛЕД расвјете и саобраћајне сигнализације, трајала је више од 60 радних дана.

“Ово је тренутно највећа кружна раскрсница у Брчко дистрикту и заиста смо поносни на њу. Надам се да ће дуго времена служити грађанима. Изградњом ове кружне раскрснице ми смо успјели ослободити комуникацију између насеља Српска Варош и Еш, а која је прије била затворена бетонским блоковима”, рекао је директор ЈП Путеви Брчко, Владо Јевтић.

Највећу корист имају становници насеља Српска Варош и Еш који тек изградњом овог кружног тока могу потпуно користити ову раскрсницу.

При самом пројектовању овог кружног тока, водило се рачуна о пројекту већ изграђеног Булевара, као и будућем наставку његове изградње, те су се пројектанти одлучили на изградњу кружне раскрснице с двије саобраћајне траке.

“Основно острво унутар кружног тока је пречника 12 метара, а вањски прстен 35 метара. Овај кружни ток пројектован је за тешка саобраћајна оптерећења те је врло квалитетно изграђен, с 50 cm тампонских слојева и два слоја асфалта”, казао је Бојан Делић, вођа пројекта за изградњу путева.

У наредним данима услиједиће и завршетак уређења хортикултуре на овом кружном току, а у предстојећем периоду, истичу су из Јавног предузећа Путеви, у Дистрикту у плану имају изградњу још пет кружних токова, од којих би први требао бити на локацији код Прве основне школе.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img