Krndelj: U odluci parlamentarne većine mogući elementi udruženog zločinačkog poduhvata

Predsjednik brčanskog HSS-a “Braća Radić” i zastupnik u Skupštini Brčko distrikta, Ivan Krndelj, na današnjoj konferenciji za medije, oštro je osudio jučerašnju odluku brčanske parlamentarne većine da, u svom sastavu, zadrže HDZ BiH.

Izjavio je da su već pripremili dopise za Tužilaštvo, Apelacioni sud i Supervizora. Odluku parlamentarne većine je nazvao poništavanjem svih demokratskih načela, ali i poništavanje samog koalicijskog sporazuma.

- Reklama -

“Ukoliko Skupština krene u to i, ukoliko već sada planira svjesno da krši Statut, zakone, krovne akte Brčko distrikta, te da uđe u odluke koje su nacionalno osjetljive, pri tome preglasavajući većinu hrvatskih zastupnika, a mi smo sad većina hrvatskih zastupnika, onda to nije Skupština. To je, onda, privatna firma pojedinaca koji se izgleda nikoga ne boje i koji misle da mogu da rade što hoće. Mi tu Skupštinu nećemo takvu priznavati. Što se tiče nas iz HSS-a, ona za nas nije Skupština. U tom slučaju moramo zaštititi Statut i interese Brčko distrikta svim raspoloživim, prije svega, političkim sredstvima”, kaže Krndelj.

On je rekao da ga sva ova dešavanja podsjećaju, a još će provjeriti kod pravnika, na kako je istakao, udružene zločinačke poduhvate.

Optužio je aktuelnu vlast da planira opljačkati dva miliona maraka od obilaznice i milion od Luke, te da to Tužiteljstvo zna, a da će oni učiniti sve da spriječe takve poteze.

 

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime