Krizni štab sljedeće nedjelje o puštanju javnog prevoza u saobraćaj

Pododjeljenje za javno zdravstvo Vlade Brčko distrikta BiH dalo je nove preporuke za relaksaciju mjera koje su uvedene pojavom pandemije virusa korona.

Šefica Pododjeljenja za javno zdravstvo Anđa Nikolić naglasila je da Pododjeljenje konstantno prati situaciju na području Distrikta u vezi s virusom korona i da u skladu s tim daje nove preporuke. Ona je kazala da je jedna od tih preporuka i ponovno puštanje u rad javnog prevoza na području Distrikta.

„Ovog puta smo pripremili i Kriznom štabu za zaštitu i spasavanje dostavili preporuke za korišćenje javnog gradskog i prigradskog prevoza, ali te preporuke u ovom momentu nisu razmatrane s obzirom na to da su svi učesnici Štaba smatrali da to treba tek sljedeće nedjelje razmatrati i donijeti konačnu odluku o tome kada će se javni prevoz ponovo staviti u funkciju“, kazala je Nikolić.

Ona je naglasila da je Pododjeljenje uputilo i zahtjeve prema Kriznom štabu u vezi s luna-parkom s nešto oštrijim mjerama.

„Podsjećam, ranije smo pustili na korišćenje igrališta na otvorenom, ali ovog puta pripremili smo nešto malo oštrije mjere jer se radi o različitim sadržajima i do detalja smo razradili mjere kojih treba da se pridržavaju korisnici i zaposleni u luna-parku. Te mjere su razmatrane i one su prihvaćene, ali isto tako nije donesena konačna odluka o tome kada će ta mjera da bude puštena“, istakla je Nikolić.

Šefica Pododjeljenja još jednom je ponovila da bez obzira na povoljnu situaciju u Distriktu građani treba da se pridržavaju mjera jer, kako je kazala, virus i dalje cirkuliše.

„Vjerujte da ima pojava i novih žarišta i novih klastera i zato je neophodno da se građani pridržavaju mjera, da se u svakoj prilici što je više moguće zaštite, da nose maske, rukavice, ali najosnovnije je da drže distancu“, podsjetila je Nikolić.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime