spot_img
spot_img

Кристини и Данису злато на првенству Републике Српске

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Узданице Атлетског клуба Cross надмашиле конкуренцију и заузеле највише постоље током двоструког програма такмичења на Градском стадиону у Бањалуци. Атлетски клуб Борац, поред Атлетског првенства Републике Српске за млађе јуниоре, минулог викенда организовао и митинг “Бања Лука 21”. Данис Авдић резервисао вишеструку претплату на племените метале.

Градски стадион у Бањалуци угостио 26 атлетских колектива из Босне и Херцеговине, те израстао у поприште велике борбе на многим пољима атлетских дисциплина. У конкуренцији вансеријских талената, чак шесторо представника брчанског Cross-a, у више наврата, са постоља посматрали ривале.

Данис Авдић, без премца у спринту на 100 метара. Средње тркачке дисциплине, за нијансу лошије, али довољне за два сребра. Медаље на првенству али и на митингу, укупно 3 за брчанског проспекта.

Авдићу се, на највишем постољу, у својој конкуренцији, придружила и савезница из клуба Кристина Тркуља. Прво мјесто у дисциплине бацања копља. Тркуља наставља са остваривањем врхунских резултата.

Двоструко славље Cross-u је обезбиједио и Армин Беговић. Дисциплина на 800m у оквиру републичког шампионата, друга позиција. На митингу је његов наступ крунисан бронзом.

Додатне медаље на првенству , све три бронзаног сјаја, Cross-у су обезбиједили Ђорђе Симикић у бацању копља, Милка Којић у дугопружној дистанци на 300m те Дајана Мијатовић у трци на 400m.

Након успјешног викенда у граду на Врбасу, атлетичари брчанског Cross-a настављају са припремама за наредне изазове. Међу првим испитима биће Атлетско првенство Босне и Херцеговине за категорију старијих пионира, планирана локација, култни стадион Тушањ у Тузли.

 

 

 

(Дејан Јовичић/nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img