spot_img
spot_img

Krajem juna u Brčko stižu djeca sa Kosova i Metohije

spot_img
spot_img

Sve je spremno za dolazak 47 djece uzrasta od 11 do 13 godina sa Kosova i Metohije koji na sedmodnevni boravak u Brčko stižu u subotu 24. juna ove godine, a domaćin će im biti Kulturno-umjetničko društvo “Joco Savić Ilićka”.

Koordinator projekta “Spojimo djecu sa Kosova i Metohije i Republike Srpske”, u Brčkom Miroslav Gluvajić i predsjednik KUD “Joco Savić Ilićka” kaže da u Brčko dolaze mališani iz opštine Obilić, iz enklava Babin Most i Plemetina koji će u Brčkom biti smješteni u porodicama koje su izrazile želju da budu domaćini ovoj djeci.

Kulturno-umjetničko društvo „Joco Savić Ilićka“ prvi put učestvuje u ovoj akciji koju organizuje Odbor za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske.

“U saradnji sa brojnim privrednicima nastojaćemo da sedmodnevni boravak djeci sa Kosmeta učinimo što sadržajnijim i bogatijim”, rekao je Gluvajić.

Prema njegovim riječima ovogodišnji boravak mališana u Brčkom finansiran je sredstvima privrednika, donatora i sponzora koji su se javili sa željom da pomognu realizaciji ovog projekta, jer je KUD „Joco Savić Ilićka“ jedino društvo koje se prihvatilo realizacije projekta i organizacije dolaska mališana na nivou jednog grada, dok u drugim gradovima to realizuju opštine.

Riječ je o realizaciji projekta “Spojimo djecu sa Kosova i Metohije i Republike Srpske”, u okviru koga će 738 učenika u pratnji 66 prosvjetnih radnika iz 40 osnovnih škola sa prostora Kosova i Metohije boraviti u 19 gradova i opština u Republici Srpskoj.

Inače, Projekat se realizuje uz veliku podršku Vlade Republike Srpske, Ministarstva prosvjete i kulture, Ministarstava porodice, omladine i sporta, Ministarstva turizma, te gradova, opština, velikog broja osnovnih škola i preko 700 porodica iz 19 lokalnih zajednica Republike Srpske.

Projekat “Spojimo djecu sa Kosova i Metohije i Republike Srpske”, realizuje se od 2012. godine i do sada je u više od 40 gradova i opština Srpske boravilo oko 7.000 djece sa Kosmeta. Dolazak i prijem djece sa Kosova i Metohije u Brčkom se organizije po treći put.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img