Крајем јуна у Брчко стижу дјеца са Косова и Метохије - nula49.com
spot_img
spot_img

Крајем јуна у Брчко стижу дјеца са Косова и Метохије

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Све је спремно за долазак 47 дјеце узраста од 11 до 13 година са Косова и Метохије који на седмодневни боравак у Брчко стижу у суботу 24. јуна ове године, а домаћин ће им бити Културно-умјетничко друштво “Јоцо Савић Илићка”.

Координатор пројекта “Спојимо дјецу са Косова и Метохије и Републике Српске”, у Брчком Мирослав Глувајић и предсједник КУД “Јоцо Савић Илићка” каже да у Брчко долазе малишани из општине Обилић, из енклава Бабин Мост и Племетина који ће у Брчком бити смјештени у породицама које су изразиле жељу да буду домаћини овој дјеци.

Културно-умјетничко друштво „Јоцо Савић Илићка“ први пут учествује у овој акцији коју организује Одбор за помоћ Србима на Косову и Метохији из Републике Српске.

“У сарадњи са бројним привредницима настојаћемо да седмодневни боравак дјеци са Космета учинимо што садржајнијим и богатијим”, рекао је Глувајић.

Према његовим ријечима овогодишњи боравак малишана у Брчком финансиран је средствима привредника, донатора и спонзора који су се јавили са жељом да помогну реализацији овог пројекта, јер је КУД „Јоцо Савић Илићка“ једино друштво које се прихватило реализације пројекта и организације доласка малишана на нивоу једног града, док у другим градовима то реализују општине.

Ријеч је о реализацији пројекта “Спојимо дјецу са Косова и Метохије и Републике Српске”, у оквиру кога ће 738 ученика у пратњи 66 просвјетних радника из 40 основних школа са простора Косова и Метохије боравити у 19 градова и општина у Републици Српској.

Иначе, Пројекат се реализује уз велику подршку Владе Републике Српске, Министарства просвјете и културе, Министарстава породице, омладине и спорта, Министарства туризма, те градова, општина, великог броја основних школа и преко 700 породица из 19 локалних заједница Републике Српске.

Пројекат “Спојимо дјецу са Косова и Метохије и Републике Српске”, реализује се од 2012. године и до сада је у више од 40 градова и општина Српске боравило око 7.000 дјеце са Космета. Долазак и пријем дјеце са Косова и Метохије у Брчком се организије по трећи пут.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img