spot_img
spot_img

Крађа гласова: Ново хапшење у Брчком

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Полиција Брчко дистрикта БиХ је под надзором Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ у претходном периоду отворила неколико предмета због основа сумње на извршење кривичних дјела из области „Против слободе и права човјека и грађанина“, поводом запримљених пријава о постојању неправилности у процесима предстојећих Локалних избора 2020. године, који ће се у БиХ одржати 15.11.2020. године.

Тим поводом под надзором Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ, дана 13.10.2020. године настављене су активности у вези неправилности у изборном процесу за предстојеће изборе, којом приликом су полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ, истог дана, извршили претресање лица Д.Ј., једног стамбеног објекта и моторног возила.

Том приликом пронађени су и привремено одузети предмети важни за даље вођење кривичног поступка. Након криминалистичке обраде, дана 13.10.2020. године у вечерњим сатима слободе је лишен Д.Ј. рођен 1960. године у Брчком, гдје је и настањен, због постојања основа сумње да је починио кривично дјело “Припремање кривичног дјела“ из члана 333. Кривичног закона Брчко дистрикта БИХ, а у вези с кривичним дјелом “Превара при гласању” Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ.

Поменуто лице ће након криминалистичке обраде данас 14.10.2020. године уз Извјештај о почињеном кривичном дјелу, бити предато Тужилаштву Брчко дистрикта БиХ на даље процесуирање.

Позивамо све политичке актере и грађане да о свим уоченим неправилностима у вези изборног процеса поднесу пријаву Полицији или Тужилаштву Брчко дистрикта БиХ.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img