spot_img
spot_img

Кошаркашице Лавова друге на Међународном финалу Спортских игара младих

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Женска екипа КК Лавови Брчко у баскету 3×3 представљајући Босну и Херцеговину освојила је друго мјесто на Међународном финалу Спортских игара младих за 2020. годину.

Након државних завршница одржаних у Сарајеву (БиХ), Сплиту (Хрватска) и на Копаонику (Србија), најбоље екипе у свим спортовима наступиле су Међународном финалу Спортских игара младих, у Сарајеву од 20. до 24. октобра ове године.

Кошаркашице Лавова у саставу: Милица Ђокић, Амила Смајић, Тамара Шаренац, Сара Ђокић и тренер Александар Ближњаковић, као најбоља екипа на Државној завршници у Сарајеву представљале су Босну и Херцеговину на Међународном финалу у Сарајеву, а поред њих наступиле су и екипе ЖКК Рагуса Дубровник, као најуспјешнија екипа на Државној завршници Спортских игара младих у Хрватској, као и ОКК Багдала из Крушевца и КК Нова Варош из Нове Вароши као најуспјешније екипе на Државној завршници Спортских игара младих у Србији.

Двије одличне утакмице и двије побједе против екипа из Србије (Нова Варош 15:5 и Багдала 15:9) и пораз против Дубровника 8:14 било је и више него двољно за одлично друго мјесто младих кошаркашица из Брчког на такмичењу које важи за највећу спортску аматерску манифестацију у Европи.

Квалификациона такмичења у преко 200 градова Босне и Херцеговине, Србије и Хрватске, регионалне и државне завршнице и на крају Велико међународно финалу чињенице су које говоре саме за себе.

Рачунајући квалификационе турнире, регионалну завршницу, државну завршницу као и међународно финале у оквиру Спортских игара младих за 2020. годину, младе Лавице су доживјеле само један пораз што довољно говори о таленту и квалитету ових дјевојчица пред којима је свијетла кошаркашка будућност!

 

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img