spot_img
spot_img

Korupciju u Brčko distriktu od sada možete prijaviti putem veb stranice

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Građani Brčko distrikta od sada svoje prijave u vezi sa korupcijom mogu anonimno ili javno prijaviti i putem veb stranice Kancelarije za prevenciju i koordinaciju aktivnosti na suzbijanju korupcije Brčko distrikta BiH na aktbd.ba.

Ova kancelarija je posljednjih nekoliko mjeseci radila na obezbjeđivanju materijalno-prostornih i kadrovskih kapaciteta te je podizanjem ove veb stranice stvorena i tehnička pretpostavka da građani korupciju prijave lakše i brže nego do sada.

„Za samo nekoliko dana od kako je ova veb stranica u funkciji već smo zaprimili dvije prijave za korupciju od strane građana koji će, iako je prijava anonimna, u svakom trenutku moći znati status te prijave, odnosno da li je u obradi u ovoj kancelariji ili je proslijeđena Policiji ili Tužilaštvu“, naglasio je Žarko Ćosić direktor ove kancelarije.

Na ovaj način želimo da potaknemo građane Brčko distrikta iz svih sfera života da se ohrabre i prijave korupciju jer je njihova anonimnost i tajnost ličnih podataka zagarantovana, naglasili su iz Kancelarije za prevenciju i koordinaciju aktivnosti na suzbijanju korupcije Brčko distrikta.

Ćosić je potvrdio za Radio Brčko da je u Skupštinu proslijeđen i prijedlog izmjena Zakona o radu ove kancelarije kako bi se ovoj instituciji dala veća ovlaštenja prije svega u dijelu istraga eventualnih koruptivnih radnji.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img