Konzervativni klub čestitao Dan Republike

Svim građanima Republike Srpske i Srbima širom svijeta, od srca čestitamo krsnu slavu i Dan Republike Srpske.

Neka nam deveti januar vječno bude pomen na to koliko je skupa sloboda, i koliko toga dugujemo onima koji su ovom zemljom hodali prije nas.

Republika Srpska ostaje bastion srpskog naroda, njegova najveća pobjeda još od Velikog rata i zalog budućnosti naše djece. Danas se sa tugom i ponosom sjećamo onih koji su svoje živote položili za Otadžbinu. S tugom, jer nisu sa nama, a sa ponosom, jer je na njihovoj žrtvi izgrađena Republika Srpska.

Konzervativni klub danas je dao svoj skromni doprinos obilježavanju rođendana naše Otadžbine. Srpska trobojka ukrasila je čitavo Brčko, uz ljiljane Kotromanića, jedan od najstarijih simbola srpske Bosne i Hercegovine.

Iako najmlađa srpska država, Republika Srpska ima tradiciju dužu od mnogih “nacija” na Balkanu. Ona je rezultat vjekovne težnje srpskog naroda na ovim prostorima da bude svoj na svome. Nakon bezbroj okupacija, aneksija, ratova, buna i ustanaka, stvorili smo sebi Otadžbinu. Budimo joj dostojni sinovi i kćeri.

Nazdravlje ti krsno ime, srpski rode, i srećan Dan Republike Srpske!

Konzervativni klub

 

 

 

 

1 komentar

  1. ako policija i tuzilastvo ne daju odgovore ko je skrnavio simbole Republike Srpske, istom brzinom kako su reagovali kada su pojedini skrnavili simbole tamo neke druge strane bojim da ce se uci u spirali navijackog nasilja sto nam nikako ne treba u ovoj mirnoj sredini… tako da je sve na policiji i tuzilastvu

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime