spot_img
spot_img

Konačno usvajanje budžeta Brčko Distrikta sredinom juna

spot_img
spot_img

I danas je u brčanskom parlamentu održan sastanak na usaglašavanju budžeta Brčko distrikta za tekuću godinu.

Kod kapitalnih izdvanjanja planirano je da se tri miliona KM uloži u zdravstvo, milion u obrazovanje – za rekonstrukciju postojećih školskih objekata i izgradnju fiskulturnih dvorana u osnovnim školama na području Distrikta. Opština Srebrenica će biti pomognuta sa 100.000 KM i Pelagićevo sa 50.000 KM.

Esed Kadrić, predsjednik Skupštine Brčko Distrikta rekao je za Radio Brčko da se važniji infrastrukturni projekti dominantno odnose na Odjeljenje za komunalne poslove i realizaciju projekta kanala “Kukavica” na području Gluhakovca- 300.000 KM, “Željeznički kanal” u centralnoj gradskoj zoni na potezu od Klanca do Brke, rijeka Blizna, uređenje 500.000 KM i eksproprijacija zemljišta na potezu “Most na Klancu”, Brka- 900.000 KM.

“Obavezali smo se da ćemo dati i dio sredstava za nastavak eksproprijacije na pijaci “Arizona”, vodosnabdijevanje na području Grbavice, Gorica, Plazulja, Vučilovca i na potezu MZ Brod- Malezijski put, gdje će se ukupno uložiti 600.000 KM”, precizirao je Kadrić.

Nakon tehničke obrade amandmana čiji se završetak očekuje do petka, Direkciji za finansije će trebati 4-5 dana, Vlada to može procesuirati na jednoj sjednici , a Parlament je spreman da za 10-ak dana krene u konačno usvajanje budžeta Brčko Distrikta za 2017.godinu.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img