Komunalna policija uskoro i u Brčkom?

Brčko je jedna od većih sredina u BiH koja nema komunalnu policiju i nadležnosti komunalne policije u Brčkom trenutno ne obavlja niko.

Zoran Bulatović, šef Odjeljenja za komunalne poslove u Vladi distrikta, za Radio Brčko kaže da sada niko nema nadzor nad sprovođenjem komunalnih usluga i Zakona o  komunalnoj djelatnosti čime bi trebala da se bavi komunalna policija.

- Reklama -

„Mnogo je nepokrivenih oblasti koje treba regulisati komunalna policija, a koje su predviđene Zakonom o komunalnoj policiji, koji je upućen  u Skupštinsku proceduru“, kaže Bulatović.

Prema njegovim riječima velika je širina i dijapazon oblasti koje treba pokrivati komunalna policija od zapuštenih dvorišta, uređenosti pijaca, pogrešno parkiranih vozila, divljih deponija, zelenih površina, uništavanja javne imovine i drugih oblasti koje su u nadležnosti komunalne policije.

Bulatović je izrazio nadu da će ovaj zakon nakon sprovedene procedure biti usvojen do kraja godine, kako bi sredstva za rad komunalne policije mogla biti planirana budžetom za narednu godinu.

Zakon o komunalnoj policiji ima i Republika Srpska i Federacija BiH, a svi veći gradovi u okruženju imaju komunalnu policiju.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime