Kolegijum Vlade osudio napad na imovinu šefa Jedinice kriminalističke policije

Kolegijum Vlade Brčko distrikta BiH upoznat je danas, od strane šefa Policije Brčko distrikta BiH, sa informacijom o izvršenom napadu na imovinu koja je vlasništvo šefa Jedinice kriminalističke policije, kao i ranijim pripremama određene kriminalne grupe usmjerenim na ugrožavanje njegove imovine.

Naime, dana 6. na 7. juna 2019. godine oko ponoći, u mjestu Gornji Zovik, od strane nepoznatih lica izvršena je paljevina vikend-kuće šefa Kriminalističke policije. Tom prilikom na navedenom objektu je počinjena potpuna materijalna šteta. S ciljem potpunog informisanja iz Policije je navedeno da je pomenuti policijski službenik u vezi sa obavljanjem službenih poslova i zadataka u prethodnom periodu bio izložen prijetnjama.

Vlada Brčko distrikta BiH najoštrije osuđuje ovaj napad na pojedinca, ali i instituciju Policije Brčko distrikta BiH i traži od Policije i drugih nadležnih institucija da preduzmu sve neophodne mjere s ciljem utvrđivanja motiva kao i pronalasku počinioca napada.

Kolegijum pruža maksimalnu podršku Policiji Brčko distrikta BiH u ostvarivanju njihove primarne funkcije, tj. zaštite lica i imovine na području distrikta Brčko.

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime