spot_img
spot_img

Колегијум Владе о нападу на малољетника

spot_img
spot_img
spot_img

На захтјев појединих чланова Владе на колегијуму Владе затражена је информација од Полиције Брчко дистрикта БиХ у вези са случајем који се десио у понедјељак у насељу Прутаче код Брчког када је један малољетник приликом повратка из школе задобио повреде главе каменом од стране друге особе.

На основу извјештаја Полиције, малољетник је погођен каменом од стране дјетета чија је породица настањена у избјегличком насељу Прутаче и том приликом задобио је лаке тјелесне повреде у предјелу главе. С обзиром да се ради о дјетету, које у складу са Кривичним законом Брчко дистрикта БиХ није кривично одговорно, даље процесуирање је предато у надлежност Центра за социјални рад Брчко. Иначе, ради се о дјетету за које је као и за неколико његових вршњака због девијантног понашања (ситне крађе, просјачење) током ове године у неколико наврата од стране Полиције тражен активнији ангажман Центра за социјални рад Брчко.

Влада Брчко дистрикта БиХ је на колегијуму затражила да се ангажују све релевантне институције, а посебно Центар за социјални рад Брчко дистрикта БиХ како би се овај проблем што прије ријешио и осигурала безбједност мјештана у Брчком, нарочито у насељу Прутаче.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img