Kolegijum Vlade o napadu na maloljetnika

Na zahtjev pojedinih članova Vlade na kolegijumu Vlade zatražena je informacija od Policije Brčko distrikta BiH u vezi sa slučajem koji se desio u ponedjeljak u naselju Prutače kod Brčkog kada je jedan maloljetnik prilikom povratka iz škole zadobio povrede glave kamenom od strane druge osobe.

Na osnovu izvještaja Policije, maloljetnik je pogođen kamenom od strane djeteta čija je porodica nastanjena u izbjegličkom naselju Prutače i tom prilikom zadobio je lake tjelesne povrede u predjelu glave. S obzirom da se radi o djetetu, koje u skladu sa Krivičnim zakonom Brčko distrikta BiH nije krivično odgovorno, dalje procesuiranje je predato u nadležnost Centra za socijalni rad Brčko. Inače, radi se o djetetu za koje je kao i za nekoliko njegovih vršnjaka zbog devijantnog ponašanja (sitne krađe, prosjačenje) tokom ove godine u nekoliko navrata od strane Policije tražen aktivniji angažman Centra za socijalni rad Brčko.

Vlada Brčko distrikta BiH je na kolegijumu zatražila da se angažuju sve relevantne institucije, a posebno Centar za socijalni rad Brčko distrikta BiH kako bi se ovaj problem što prije riješio i osigurala bezbjednost mještana u Brčkom, naročito u naselju Prutače.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime