spot_img
spot_img

Кокановић: Народу је доста лицемјерја СНСД-а

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

“Рат саопштењима” између брчанских Социјалиста и Социјалдемократа настављен је вечерас, када је као одговор на данашње саопштење СНСД-а стигло још једно обраћање предсједника брчанског СП-а Зорана Кокановића.

И ово саопштење преносимо у цјелости, без корекција:

Народу је одавно доста лицемјерја СНСД -а, што ће се потврдити на следећим изборима.

Очајничко саопштење СНСД-а само је још један неуспјели покушај бацања прашине у очи брчанској јавности. Иза пропалог покушаја спиновања стоје управо они поједици из СНСД-а који кокетирају са странкама које не чине већину у Народној Скупштини Републике Српске. Оваквим поступцима, сарадњом са опцијама који су им политички „непријатељи“, тајним преласцима у те исте странке гдје су већ нашли уточиште, директно раде о глави предсједнику Милораду Додику, у којег се у јавности куну. На политичкој сцени Дистрикта траже мјесто за себе али путем стварања капитала на уштрб грађана. Како би сачували своје „привилегије“ спремни су остати у неприродној коалицији која у највећој мјери штети политици СНСД-а на нивоу Републике Српске. Лицемјеран став иза кога стоји искључиво финасијски интерес пар људи из врха СНСД-а у Брчком, доказали су када су српске позиције препустили и не треба се чудити да су спремни због тих личних интереса срушити и лидера и странку која их је створила.

Информација о финансијској помоћи од стране ММФ-а коју помињу у свом обраћању јавности је са 13-те редовне сједнице а не са 11-те како тврде, али нас то не изненађује, обзиром да све више износе неистине како би себе приказали као асполутне моралисте. Упознајте јавност са правом истином, да су грађани изгубили скоро 13 милиона које су требале припасти Дистрикту и стабилизовати буџет након КОВИД кризе. Било би добро да у Скупштини Брчко Дистрикта као и грађанима координатор при савјету министара објасни зашто прима плату и да ли се бори за интересе Дистрикта, иначе кадар СНСД-а.

Социјалистичка партија ОО Брчко је на изборима добила подршку и повјерење од српских бирача који живе на простору Дистрикта, а не Републике Српске или Федерације БиХ, сматрамо да заслужујемо помоћ која нам је овај пут у расподјели изостала. Стога се боримо за грађане који треба да остану са својим породицама и граде будућност иако је многи не виде са оваквом влашћу.

Не желимо погрешна тумачења, нити искривљене истине СНСД-а. Социјалистичка партија се већ 28 година постојано и истрајно бори за Српску и њене интересе али смо давно прозрели ко нарушава односе коалиције која је једна од најдужих и најчвршћих на републичком нивоу. Никада се нећемо правдати политичарима, који помоћ борцима, иналидима рата и породицама палих бораца условљавају са чланством у СНСД-у.

Такође смо свједоци да та странка у Брчком последњих неколико година користи све инструменте како би опстали на власти па чак и друге оптужују за свој неуспјех. Све чешће слиједе сопствени интерес него идеју да се постигне мир и просперитет и све чешће се надмећу и сукобљавају него што сарађују. Истина је да су на последњим изборима освојили само четири мандата за 20 година власти, из чега произилази претпоставка да су уплашени постепеним опадањем моћи и знатно умањеним бројем гласача. Сваки губитак за једну страну, представља добитак за другу. Социјалистичка партија, са освојена чак четири мандата, руководтсвом и чланством стоји чврсто и непоколебљиво бранећи интересе наших грађана које стављамо испред својих. За разлику од појединаца у Скупштини Брчко дистрикта БиХ који су показали на последњој сједници да буџет од преко 200 милиона није довољан за њихове незасите апетите, него су и ово мало јавне имовине ставили под своју контролу.

 

Брчко, 30.10.2021.године
ЗОРАН КОКАНОВИЋ
Предсједник OO Социјалистичке партије Брчко

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img