spot_img
spot_img

Кокановић: Бахата дискриминација угоститеља

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Наредбом Кризног штаба од 19.05. угоститељи у Брчко дистрикту БиХ изложени су су срамотној и очигледној дискриминацији.

Тврди ово посланик у Скупштини Брчко дистрикта и предсједник Социјалистичке партије Брчко Зоран Кокановић.

“Бахатост у одлучивању по мјери појединих привилегованих власника угоститељских објеката данас је више него очигледна, јер се наредба о забрани рада не односи на објекте који организују матуре и свадбе”, каже Кокановић.

“И док су у мањим угоститељским објектима и даље на снази забране организовања живих свирки, а свадбе ријетко ко и организује у овом периоду исто не важи и за организовање прослава матура”, напомиње он, те пита – “Треба ли навести једини хотел у граду у ком се више од деценију организују матуре?!”

“Довољно је погледати коментаре на локалним порталима. Грађани али и угоститељи свјесни су очигледног неопатизма и одлука које се доносе по мјери и интересу појединца”, каже предсједник СП-а.

“И да додам. Нисам против прославе матуре. Искрено жао ми је генерација који ће добар дио школовања али и матуру памтити по корона вирусу. До мене су дошле информације да ће и сама матурална вече бити специфична. Музика да али без плеса и кретања кроз салу. Дио ученика једне средње школе није желио да слави матуру на такав начин али им је и ту сугерисано да се не буне да не би били санкционисани”, тврди Кокановић.

“Као посланик испред посланичког клуба СП који је добио највише појединачних гласова на протеклим изборима, те као грађанин осјећам дужност да још једном укажем на бахатост у доношењу одлука и злоупотребу епидемије у сврху стварања нереалне конкуренције у угоститељству као грани која тренутно запошљава велики број наших суграђана у реалном сектору”, закључује се у саопштењу предсједника СП Брчко.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img