spot_img
spot_img

Ко је коме шта “завршавао”: Жесток сукоб у брчанској Скупштини

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Током посљедње сједнице Скупштине (сриједа 09.10.2019. године) предсједник Скупштине Есед Кадрић је у директном ТВ преносу изјавио да је у области запошљавања присутна корупција у којој учествују и неки заступници, као и он сам.

Све је почело када је у оквиру разматрања рада Фонда здравственог осигурања заступник Бранислав Марковић изнио низ критика на рад Јавне здравствене установе Брчко, као и директне оптужбе против менаџмента ове установе, назвавши њеног директора Нихада Шибоњића криминалцем.

На то је, ваљда у жељи да заштити страначког колегу, реаговао предсједник Скупштине Есед Кадрић констатацијом да заступник Марковић покушава вршити политички притисак с циљем остваривања личне користи, што је, по Кадрићу, чинио и раније и на тај начин остваривао бенефите у виду запошљавања и специјализације, а све то уз помоћ неких заступника и самог Кадрића.

„Измишљала су се радна мјеста, а у систематизацији су дописиване додатне позиције. Имали смо више састанака на тему запошљавања и специјализације,“ казао је предсједник Скупштине Кадрић.

На ово је одговорио заступник Марковић рекавши како је предсједник Скупштине Кадрић своје ближе сроднике и велики број чланова породице запослио у брчанском здравству, те додао да се у овој установи запошљавања врше незаконито.

Заступник Марковић је додао да директор Јавне здравствене установе користи аутомобил вриједан 100.000 марака, док истовремено 80.000 становника Дистрикта нема ни приближно адекватну здравствену заштиту.

„Свели сте брчанско здравство, које има 120 година традиције, на ниво сеоске амбуланте“, закључио је заступник Бранислав Марковић.

Снимак ове конверзације из скупштинских клупа, који би требао бити интересантан полицијским и тужилачким структурама, можете погледати на линку испод.

 

 

 

 

(brcanskiforum.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img