Ko je kome šta “završavao”: Žestok sukob u brčanskoj Skupštini

Tokom posljednje sjednice Skupštine (srijeda 09.10.2019. godine) predsjednik Skupštine Esed Kadrić je u direktnom TV prenosu izjavio da je u oblasti zapošljavanja prisutna korupcija u kojoj učestvuju i neki zastupnici, kao i on sam.

Sve je počelo kada je u okviru razmatranja rada Fonda zdravstvenog osiguranja zastupnik Branislav Marković iznio niz kritika na rad Javne zdravstvene ustanove Brčko, kao i direktne optužbe protiv menadžmenta ove ustanove, nazvavši njenog direktora Nihada Šibonjića kriminalcem.

Na to je, valjda u želji da zaštiti stranačkog kolegu, reagovao predsjednik Skupštine Esed Kadrić konstatacijom da zastupnik Marković pokušava vršiti politički pritisak s ciljem ostvarivanja lične koristi, što je, po Kadriću, činio i ranije i na taj način ostvarivao benefite u vidu zapošljavanja i specijalizacije, a sve to uz pomoć nekih zastupnika i samog Kadrića.

„Izmišljala su se radna mjesta, a u sistematizaciji su dopisivane dodatne pozicije. Imali smo više sastanaka na temu zapošljavanja i specijalizacije,“ kazao je predsjednik Skupštine Kadrić.

Na ovo je odgovorio zastupnik Marković rekavši kako je predsjednik Skupštine Kadrić svoje bliže srodnike i veliki broj članova porodice zaposlio u brčanskom zdravstvu, te dodao da se u ovoj ustanovi zapošljavanja vrše nezakonito.

Zastupnik Marković je dodao da direktor Javne zdravstvene ustanove koristi automobil vrijedan 100.000 maraka, dok istovremeno 80.000 stanovnika Distrikta nema ni približno adekvatnu zdravstvenu zaštitu.

„Sveli ste brčansko zdravstvo, koje ima 120 godina tradicije, na nivo seoske ambulante“, zaključio je zastupnik Branislav Marković.

Snimak ove konverzacije iz skupštinskih klupa, koji bi trebao biti interesantan policijskim i tužilačkim strukturama, možete pogledati na linku ispod.

 

 

 

 

(brcanskiforum.com)

1 komentar

  1. […] vratila u vrijeme kada se u skupštinskim klupama o tome ko je kome “šta završavao” raspravljalo mnogo otvorenije. Oni među nama koji su skloni nostalgiji, sa žalom se sjećaju dobrih starih vremena kada smo […]

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime