spot_img
spot_img

“Књига о Милутину” стиже у Брчко!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Монодрама “Књига о Милутину – део први”, рађена по култној књизи Данка Поповића, стиже у Брчко!

фото: Никола Вукелић/zvezdarateatar.rs

У главној улози је великан српског глумишта Ненад Јездић, док је представу у продукцији Звездара театра режирао Егон Савин.

Премијера представе симболично је изведена 11. новембра прошле године, када се обиљежава Дан примирја у Првом свјетском рату, а овјенчана је бројним наградама.0

Овај „духовни и материјални тестамент“, како га је описао Ненад Јездић, обишао је публику у Ваљеву, Чачку, Аранђеловцу, Свилајнцу, Панчеву, Новом Саду, а стигао је и до Словеније и Марибора.

– Питам се ко су сад насљедници овог Милутиновог тестамента. Да ли ћу ја сад то да умножим, да ли ће то да нарасте, да ли ћемо ми изаћи мисленији и смисленији после овог комада и слушања Милутинове приче, или ћемо и сто година после његовог страдања и његовог живота и његове голготе да и даље срљамо у нешто што ћемо у предрасудама својим називати сопственом голготом? – казао је Јездић уочи премијере прошле године.

Комад је настао по књизи Данка Поповића „Књига о Милутину“, која је најчитанија књига послератне српске књижевности. Објављена је 1985. године, имала је тираж од чак 40 издања и продата је у више од 500.000 примерака.

Душан Ковачевић, директор Звездара театра је ову монодраму описао као „невјероватно узбудљиву, опомињућу, трагичну, потресну и катарзичну причу о догађајима који не смију да се понове.“

Аутор сценографије и костима за „Књигу о Милутину“ је Весна Поповић, композитор је Бора Дугић, а адаптацију текста потписује сам редитељ, Егон Савин.

“Књига о Милутину – део први” биће изведена у брчанском Дому културе 14. децембра у 18 часова, а карте по цијени од 15 КМ су већ у продаји у просторијама “Просвјете” сваким радним даном од 8 до 15:30 часова.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img