spot_img

KMF “Brčko zdravlje” ima dugoročne ambicije u Premijer ligi

Published:

Brčanski KMF “Brčko zdravlje” dobio je u petak radosnu vijest iz Fudbalskog saveza Republike Srpske. Ponudili su im oni mjesto u Premijer ligi nakon odustajanja KMF “Ugljevik”, a Brčaci su ga objeručke prihvatili.

“Igramo Premijer ligu. U petak su nas kontaktirali iz FS RS i ponudili to mjesto kojeg smo mi sa radošću prihvatili. Istina, mi se još od ranije spremamo za nešto tako budući da su još tokom trajanja lige postojale priče da će “Ugljevik” i ove sezone odustati od učešća u Premijer ligi ukoliko budu prvoplasirani”, rekao je za naš portal Zdravko Vujić, predsjednik KMF “Brčko zdravlje”.

Vujić je za naš portal istakao da je sada na redu priprema ekipe za ono što slijedi, a to je Premijer liga.

“Mi već imamo neki svoj plan za Premijer ligu, a to je dovođenje šest igrača i trenera. Trenera ćemo prvo dovesti, ali to je istovremeno i najteži posao budući da u našem regionu još uvijek ne prepoznajemo nikoga ko bi mogao da vodi ekipu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Nakon toga, krenućemo i sa sastavljanjem igračkog kadra. Smatramo da nam je potrebno šest igrača za Premijer ligu, i mi već neke kontakte imamo. Prelazni rok je u septembru, i ja vjerujem da ćemo već do početka septembra imati konačnu listu igrača na koje ćemo računati”

KMF “Brčko zdravlje” u jedno nezgodno vrijeme ulazi u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Ove sezone ispadaju četiri ekipe što umnogome otežava posao svim ekipama u jednoj izjednačenoj ligi kakva bi trebala biti.

“Pa mi ne ulazimo u ligi tek tako da opstanemo. Naravno, želimo da ostanemo u ligi, ali želimo da ostvarimo jedan kontinuitet svoga rada i sistemski pravimo ekipu. Nama je Premijer liga jedna velika nepoznanica. Nismo je mnogo ni pratili, iskreno, te se upoznajemo sa ekipama, samim sistemom takmičenja, i svim ostalim što ona donosi.”

 

 

 

 

(sportdc.net)

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img