Kazne za bacanje petardi od 100 do 1.000 KM

Iako su kazne za upotrebu petardi na prostoru Brčko Distrikta od 100 do 1.000 KM, iako Policija Brčko Distrikta kroz rad sa djecom u školama i sa građanima, stalno apeluje na sve, a naročito na mlade, da se suzdrže od upotrebe pirotehničkih sredstava na javnim mjestima, svjedoci smo da je za vrijeme praznika i dalje izražena upotreba petardi.

Dr Halid Emkić, šef Operacijsko- komunikacijskog centra brčanske Policije kaže za Radio Brčko da su policijski službenici već ranije poduzeli preventivne radnje kroz projekat „Rad policije u zajedinici“ koji se realizuje kroz brčanske škole i mjesne zajednice.

Emkić je i ovim putem apelovao na sve da se suzdrže od upotrebe petardi i drugih pirotehničkih sredstava za vrijeme praznika, a ako to već da rade, onda neka ih koriste u manjim količinama i kontrolisanim uslovima.

- Reklama -

Građani listom iznose javno neslaganje sa ovom negativnom društvenom pojavom, jer uporeba petardi izaziva stres i nelagodu kod ljudi svih uzrasta, ali i kod životinja, a često dovodi i do fizičkih povreda.

Bolje spriječiti nego liječiti, kaže naša stara mudrost, ali za slučaj nužde Emkić je dodao i da građani, kad su pitanju petarde i druga pirotehnička sredstva koja ih uznemiravaju ili na bilo koji drugi način ometaju, mogu pozvati i broj 122.

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime