spot_img
spot_img

Karte već u prodaji: U Brčkom u nedelju premiera filma „Sveti Jakov Tumanski“

Published:

spot_img

U organizaciji Konzervativnog kluba, 23.04. u 18 časova, u Domu Kulture, samo nekoliko dana nakon Beogradske premijere, biće prikazan film „Sveti Jakov Tumanski“, premijerno za Republiku Srpsku i Bosnu i Hercegovinu.

Sveti Jakov Tumanski” je film reditelja Boška Milosavljevića o Svetom Jakovu Arsoviću koji do dana današnjeg ostaje enigma. Kuda se sve kretao Radoje Arsović, i kako je došao do Svetog vladike Nikolaja i doživeo veliki preobražaj?

Film prikazuje ključne trenutke života Jakova Arsovića, školovanje, rat, prosvetiteljski rad, potonji monaški podvig, stradanje i uzdizanje u svetost.

Posebno se izdvaja period života koji je proveo kao iskušenik i monah u Žiči, kao i stradanje i misija koja će ga dovesti do Tumanskog manastira.

Cijena ulaznice je 5 KM, a već ih možete kupiti u crkvenoj prodavnici pri hramu Uspenja Presvete Bogorodice u Srpskoj Varoši, u vremenu od 7.30 do 14.30 nedjeljom od 7.30 do 12 časova.

Karte će u prodaji biti i na biletarnici Doma Kulture na sam dan premijere od 16 časova.

Sav ostvareni prihod od prodaje ulaznica, biće poslan kao prilog manastiru Tumane. Kupovinom ulaznice, ugradili ste svoju ciglu u obnovu, izgradnju i održavanje manastira Tumane.

Sve informacije na telefon: 065907529

Jedno dobro djelo, dva srca veseli.

Vidimo se!

 

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img