“Karneval na vodi”: Na Savskoj regati u Brčkom učestvuje 200 plovila

“Karneval na vodi” naziv je regate koja se danas po prvi put održava na Savi u Brčkom.

Amir Softić, iz Nautičkog kluba Brčko kaže da je riječ o nesvakidašnjem događaju na kome učestvuje oko 200 plovila, a osim domaćina tu su i gosti.

– Deset čamaca je iz Brezovog Polja, deset iz Bijeljine, a tri su iz Obrenovca u Srbiji. Plovi se od Ficibajera do Rajevog sela gdje će biti organizovana takmičenja na vodi, a potom smo ponovo na Ficibajeru, gdje pripremamo najveću porciju ćevapa od 5.000 komada. Nakon zatvaranja regate počeće koncert Ljube Aličića, a sve će završit mini vatrometom – rekao je Softić.

“Karneval na vodi” u Brčkom mobilisao je sve gradske službe, a došli su i predstavnici izvršne i zaknodavne vlasti.

– Drago mi je da smo se i na ovaj način vratili rijeci Savi koja je ogroman prirodni resurs značajan i za turizam. Ova manifestacija može biti događaj koji će iz godine u godinu privući i veći broj učesnika. Pozdravljam i ideju organizatora da iduće godine produže trasu do Beograda. Rijeke spajaju ljude i zemlje kroz koje prolaze i uvjeren sam da će i Sava imati tu funkciju – rekao je Siniša Milić, gradonačelnik Brčkog. Dodao je da se nada da će i u društvenim i političkim tokovima donositi odluke koje će povezivati ljude regiona.

“Savsku regatu – Karneval na vodi” organizovao je Nautički klub Brčko u okviru manifestacije “Brčansko ljeto-Savski cvijet” koja se održava pod pokroviteljstvom Vlade i traje cijeli avgust.

 

 

 

(srpskainfo.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime