Karijera protkana trofejima: Dijana Vasić

Dijana Vasić, odbojkašica iz Brčkog, koja je sinonim za ovaj sport u Bosni i Hercegovini, odlučila je da stavi tačku na svoju, više nego uspešnu igračku karijeru.

Karijera Dijane Vasić bila je više nego uspešna, protkana sa 11 šampionskih titula u Bosni i Hercegovini i devet trofeja Kupa ali i nebrojeno mnogo ličnih priznanja.

- Reklama -

Vasićeva je 2008. godine proglašena je najboljom sportiskinjom Republike Srpske i Bosene i Hercegovine, a još tri puta našla se u izboru deset najboljih sportista RS. Više puta proglašavaa je najboljom odbojkašicom Republike Srpske. I sama kaže da je ponosna na sve uspehe.

– Prvi put sam sa odbojkaškom loptom počela da se družim 1996. godine i kada sada pogledam iza sebe, kada pogledam sve te pehre, priznanja i medalje, mogu reći da se isplatio sav taj trud i proliveni znoj.  Najvećim uspehom u svojoj karijeri  smatram to što sam tokom svih ovih godina uspela da ostanem na visokom nivou i učestvujem u osvajanju trofeja  – počinje svoju priču Dijana Vasić koja jednu sezonu provela igrajući u Radniku iz Bijeljine, a jednu u Srbiji. Na evropskoj sceni sa Brčankama je ispisala najlepše stranice BH odbojke.

– Igrale smo Osminu finala Čelendž Kupa što je najveći u uspeh BH odbojke na međunarodnoj sceni, uspevale smo praviti preokrete na evropskoj sceni, ali ipak posebno mi je zadovljstvo činjenica da smo prvi put u istoriji BH odbojke, ove sezone igrali u Ligi šampona i na taj način smo ispisali novu stranicu u BH odbojkaškoj priči – kaže Vasićeva.

U bogatoj karijeri, bilo je mnogo lepih ali i onih trenutaka koji donose suze, a Vasićeva je govorila i o njima.

– Najlepši trenuci u karijeri su svakako osvojeni trofeji sa ćerkom u naručju i medaljom oko njenog vrata. Od kada sam se vratila na parket nakon  poroda ostala sam bez svih medalja (smeh) ali zato ih moja ćerka Mia ima već desetak. Postoje i oni trenuci u sportu koji su teški, svaki poraz je takav, međutim, najteže je bilo odlučiti kada je kraj i kada okačiti patike o klin. Ja sam to uradila sa osvojenim trofejom, nisam očekivala da ću zaplakati ali eto i to se dogodilo – priča Dijana Vasić.

Kao što nije završila karijeru kada je rodila ćerku Miu, a potom se nakom poroda vratila na parket,  tako ni sada, kada više neće biti aktivna igračica, neće otići iz odbojke.

– Povratak na teren posle poroda bio je odličan, malo napornije nego pre ali kada imate cilj i znate šta želite sve se može. Ja sam ga svakako imala i drago mi je sto sam uspjela, aporodica mi je uvek bila najveća podrška i vetar u ledja. Moja želja je da se bavim trenrskim poslom i nadam se da će biti prilike za to, a ukoliko mi trenerska karijera bude uspešna barem upola kao igračka  biću zadovljna –  dodaje Vasićeva.

Brčko ima odbojkaški pedigre

Već dugi niz godine Brčko je dominantno kada je u pitanju odbojka, a ovaj grad dao je najviše šampiona ali i kvalitetnih odbojkaša i odbojkašica.

– Brčko ima dobar odbojkaški pedigre još iz vremena bivše Jugoslavije i uvek je davalo bar po jednog reprezentativca, ali i danas u Brčkom imamo jedan ženski i dva muška kluba čiji su rezultati neprikosnoveni. Oni privlače veliki broj dece koja žele da se bave odbojkom i imaju svoje uzore. Potvrdilo se da je to rezultat velikih odbojkaskih rezultata u Brčkom – objašnjava Dijana Vasić.

 

 

 

(blic.rs)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime