Kanuista Jasmin Klebić – najbolji rezultat Bosne i Hercegovine ikad na svjetskim prvenstvima

Jasmin Klebić, kanuista KKK “Zaveslaj” iz Brčkog, predstavljao je Bosnu i Hercegovinu na Svjetskom prvenstvu u Češkoj. Rezultat koji je tamo ostvario čini ga ponosnim a trebao bi i grad iz kojeg dolazi.

Veslo u rukama Jasmin Klebić drži od 2004. godine. Ljubav prema vodi i veslanju prisutna je sve ove godine a Jasmin od tada do danas ostvaruje sve veće rezultate. Posljednji rezultat Klebić je ostvario na Svjetskom prvenstvu u kajaku i kanuu na mirnim vodama a sa njim će sigurno ući među najbolje kanuiste naše zemlje.

- Reklama -

“Ostvario sam najbolji rezultat Bosne i Hercegovine ikad na svjetskim prvenstvima. Zauzeo sam osmo mjesto u B finalu u olimpijskoj disciplini C1 200. To mi mnogo znači, kao početak moje profesionalne karijere” rekao je Jasmin Klebić, KKK “Zaveslaj” Brčko.

Za takvo nešto potrebno je dosta truda, marljivog rada ali i sredstava jer je veslanje veoma skup sport. Pripreme i odlazak na takmičenja koštaju mnogo, a nabavka kvalitetnog kanua još više. Činjenica da su Klebića prepoznali sponzori koji su mu donirali novi čamac, za Jasmina predstavlja kvalitetan početak još kvalitetnijeg treniranja.

“Naravno, da nema sponzora ne bi bilo ni kluba ni mene. Ne bih vjerovatno ni veslao. Dobio sam finansijsku pomoć i novi kanu od dobrih ljudi iz Švicarske. Nadam se da će to pomoći da ostvarim još bolje rezultate a i sponzori se nadaju da su dobro odabrali kome će dati kanu” kaže Klebić.

Klebićev matični klub, KKK “Zaveslaj”, postoji tri godine i još uvijek pokušavaju svojim veslačima obezbijediti kvalitetne uslove za trening. Trenutni uslovi i nisu najbolji ali Jasmin kaže da se uz volju može sve. A volje postoji i među djecom koja rado dolaze da veslaju na Savi.

“Ima dosta momaka koji ulažu svoje vrijeme u ovo. Trener i predsjednik uvijek imaju vremena da dođu i pokažu djeci šta treba. A djece koja žele da budu budući šampioni uvijek ima”.

Dok vrši pripreme za nova takmičenja Klebić kaže da se nada da će se grad i država ugledati na sponzore, kako bi i on ali i ostali slični njemu mogli dobiti finansijsku pomoć neophodnu za ostvarivanje još bolji rezultata.

“U ovom sportu bez finansija ne možete nigdje ni otići ni pokazati koliko ste dobri. Trenirati se može, biti dobar također ali ako nemate gdje otići i pokazati to onda je to ništa. Ovo je skup sport i finansije su 70%” rekao je Klebić.

Jasmin Klebić još je jedan primjer kako u Brčkom imamo zlatnih sportista, samo ih treba podržati kako bi u svijetu što kvalitetnije predstavljali svoj grad i svoju zemlju.

 

 

 

(brcko.tv)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime