Kandidat NiP-a iz Brčkog optuživan za dilanje droge: “Kod mene je gram bio gram, svjestan sam greške”

Na listi Naroda i pravde (NiP) u Brčkom kandidat je i Abdulah Iljazović iz Maoče.

Obzirom da je kampanja uveliko počela, na površinu izlaze detalji iz prošlosti kandidata. Tako je otkriveno da je Ilijazović prije tri godine optužen za dilanje droge.

Nakon što je Fejsbuk stranica “Raja sa biroa” otkrila ovaj detalj iz prošlosti Iljazovića, on je otvoreno napisao: “Samo da se zna, kod mene je gram bio gram. Poštenje prije svega!”

U razgovoru za “Dnevni avaz”, Iljazović je kazao da ne želi izbjegavati svoju prošlost i gurati stvari pod tepih.

– Ono što se dešavalo ovih dana je produkt moje greške prije tri godine. U Brčko Distriktu ovo je stara priča, široj javnosti je postala poznata nakon objave na Fejsbuk stranici “Raja sa biroa”. Moj odgovor je bio otvoren i iskren. Moj rezime nije ni blizu idealnog. Ne kažem za sebe da sam dobar. Ali želim biti dobar i želim pokazati da čovjek može koristiti društvu kada se okruži dobrim ljudima i usmjeri svoju energiju za društvenu dobrobit – kaže Iljazović za “Avaz”.

Iljazović ističe da je već dosta drugačiji.

– Nepotkupljiv sam, nikome dužan usluge i iskren. Do sada moja porodica i ja smo dosta ispaštali zbog moje greške koju sam napravio prije tri godine. Sada imam želju da ih učinim ponosnim i uradim nešto što je za mene prije tri godine bilo nezamislivo. Želim doprinijeti zajednici i pokazati svima da jedna greška koju čovjek učini ne smije biti prepreka da bude bolji čovjek i koristan ljudima oko sebe – kazao je Iljazović.

Na kraju je dodao da mu je to najveća greška u životu, ali da tu informaciju u Brčkom već svi znaju.

 

 

 

(avaz.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime