spot_img
spot_img

Канцеларија за превенцију корупције Брчко дистрикта почела са радом

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Канцеларија за превенцију и координацију активности на сузбијању корупције Дистрикта прошлог мјесеца је и званично профункционисала, мада се проводе процедуре за попуну упослених.

“Иако још нисмо у пуном капацитету, већ смо запримили три пријаве у вези с коруптивним радњама. Проанализирали смо их и прослиједили Полицији и Тужилаштву, а у колико буде потребно и ми из Канцеларије ћемо прикупљати неопходне податке за сваку од пријава”, казао је директор Канцеларије Жарко Ћосић.

Иначе, Канцеларија је тренутно смјештена у згради брчанске Владе, а до краја године добиће адекватан властити простор у згради некадашњег кина “Ослобођење” у самом средишту града.

“Очекује нас и конкурс за попуну четири позиције дипломираних правника, како би смо могли квалитетније прихватати и радити на анализи и прослијеђивању пријава ка Полицији и Тужилаштву. Такође нам је обавеза анализирати и важеће законе који улазе у скупштинску процедуру, како би смо превентирали могућу корупцију утемељену на закону”, акцентирао је Ћосић.

Упослени у овој Канцеларији очекују сарадњу са грађанима и позивају их да изнесу сва сазнања у вези са корупцијом, било да то чине лично, писменим путем, са потписом или анонимно.

“Учинићемо све да оне који пријаве корупцију апсолутно заштитимо, јер нам то омогућава и усвојени Закон о звиждачима, а сарадња грађанима је од кључне важности за наш рад и сузбијање корупције, која је и у Дистрикту узела маха. Оно што је сигурно према свима ће бити исти третман и неће бити заштићених и недодирљивих у запримању пријава, те процесуирања истих”, закључио директор Канцеларије Жарко Ћосић.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img