spot_img
spot_img

Кампања #ТвојГласЈеБитан: Труд се исплатио, поздрављамо промјене

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Нестраначка кампања #ТвојГласЈеБитан настала као својеврсна реакција на резултате изброра из 2018. године која дјелује активно широм Босне и Херцеговине.

Током десет мјесеци су окупили младе људе из 50 локалних заједница широм БиХ и са њима радили на активностима које су везане за важност гласа, едукацију младих о надлежностима локалне самоуправе, медијској и политичкој писмености за које сматрају да су јако ниске у Босни и Херцеговини, симулирали изборе са средњошколцима, такође и настојали помоћи младима на један интерактиван начин да знају изабрати представнике на локалном нивоу тј. да бирају квалитет, програм и конкретне планове за рјешавање питања до којих је њима стало.

„Иако можемо да примјетимо мању излазност грађана широм БиХ, што вјерујемо да је проузроковано пандемијом, сматрамо да смо успјели у нашој мисији да популаризујемо политику међу младим људима, али и заинтересујемо их за повећано учествовање у изборном процесу. Нарочито нас радује да многи наши симпатизери и особе које су прошле наше едукације су гласале ове године по први пут“ истиче координатор кампање Нермин Топовчић

„Честитамо свим новоизабраним начелницима/градоначелницима и вијећницима одборницима, нарочито новоизабраним младим политичарима од којих заиста имамо велика очекивања“ казали су из кампање

Из кампање кажу да су очекивали већу излазности, али опет да разумију да је пандемија одиграла своју улогу у свему овоме и да је постојала једна врста устручавања од гласања управо из овога разлога.

Из кампање #ТвојГласЈеБитан поздрављају одлуке грађана одређених локалних заједница широм Босне и Херцеговине о жељи за промјеном.

Честитамо младим кандидатима којих је ове године било понајвише на изборним листима и желимо им сву срећу при имплементацији планова и програма. Дјеловање кампање #ТвојГласЈеБитан наставља се и након избора, тако да ће млади из ове кампање наставити своје едукације а и друге активности у Мостару.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img