spot_img

Kako “sanirati stanje” u JP Komunalno Brčko?

Published:

Brčanski Parlament, kroz Informacije Upravnog odbora JP “Komunalno”, te onu koja se tiče poslovanja preduzeća za period 2008-2016, konstatovao je da su utvrđene negativne tendencije finansijskog poslovanja koje mogu ozbiljno ugroziti funkcionisanje preduzeća, a time i pružanje usluga svim korisnicima.

U ovom kontekstu zadužena je skupštinska Komisija za komunalnu djelatnost, te ona za borbu protiv korupcije da, do narednog zasjedanja Parlamenta, predlože mjere za prevazilaženje stanja koje će poslanici razmotriti i usvojiti. Takve mjere menadžement preduzeća dužan je ugraditi u Plan rada za tekuću godinu, a o čemu će saglasnost takođe dati Skupština.

Navedeno su temeljni zaključci prijepodnevne rasprave brčanske Skupštine koji obuhvataju i zadatak pomenutim komisijama da, usljed postojanja indicija na nesavjesno rukovođenje i upravljanje preduzećem, pomenute informacije proslijede Tužilaštvu Brčko distrikta na analizu.

Ovi zaključci su prihvaćeni sa samo jednim glasom protiv, te se očekuje, kako je istakao predsjednik Skupštine, Esed Kadrić, da već od narednog zasjedanja povuče konkretne efekte na poboljšanju stanja u JP “Komunalno”.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img