Kako najlakše naučiti strani jezik?

Da se nove vještine i znanja najbolje usvajaju kroz igru jasno je svima. Takođe, poznato je da se najbrže uči u najranijem djetinjstvu – djeca nova znanja „upijaju“ mnogo brže od odraslih. Upravo ove dvije proste istine stoje iza LEGO sistema za učenje stranih jezika.

LEGO Education System potpuno je nova metoda učenja stranog jezika u BiH. Već godinama ova metoda koristi se u SAD-u, kako za učenje stranih jezika, tako i za lakše savladavanje drugih predmeta – matematike, društvenih nauka, maternjeg jezika.

Čitav sistem zasniva se na tome da dijete učenje ne shvata kao obavezu, već nova znanja i vještine usvaja prirodno, kroz igru i druženje. Od trenutka kada čas počne govori se isključivo engleskim jezikom, a sve što dijete ne zna reći lako može objasniti pomoću mimike ili LEGO kockica.

- Reklama -

Djeca se kroz igru stavljaju u stvarne životne situacije – snalaženje u novom gradu, kupovina u super-marketu, putovanje… I sve to kroz igru LEGO kockicama.

Tako djeca novi jezik uče po istom principu i sa istom lakoćom kao i maternji – imitirajući odrasle, usvajajući nove riječi i izraze i vremenom sklapajući rečenice. Zvuči nevjerovatno, ali uz pomoć ovog sistema djeca već za dvije godine sa lakoćom savladaju strani jezik u potpunosti! A ova metoda prilagođena je prvenstveno predškolskom uzrastu, tako da djeca mogu početi sa učenjem jezika već od četvrte godine.

Naravno, ne morate nam vjerovati na riječ. Već sada, u Centru za strane jezike SEAL u Brčkom možete vidjeti kako ovi časovi izgledaju, te odvesti svoje mališane da se sami oprobaju u učenju engleskog jezika kroz igru. Besplatni promo časovi otvoreni su za sve, svakog radnog dana od 17 do 18 časova, kao i od 18 do 19 časova.

A u planu je organizovanje školice njemačkog jezika po istom principu, i to već od ove školske godine!

Više informacija možete dobiti na fejsbuk stranici Centra za strane jezike SEAL Brčko, ili pogledajte video koji pokazuje kako LEGO sistem časovi izgledaju – OVDJE.

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime