spot_img
spot_img

Како је изгорио теренац Уроша Војновића: Политика запалила аутомобил?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Теренац “Кија спортиџ” власништво Уроша Војновића, посланика Уједињене Српске у Скупштини Брчко дистрикта БиХ, изгорио је јуче испред његове куће у улици Босанских краљева у Брчком.

Први резултати истраге указују да се највероватније ради о подметнутом пожару, што званично није потврђено. Возило је, након увиђаја, преузела полиција и узрок пожара биће утврђен након што се изврше потребна вештачења.

Портпарол полиције Брчко дистрикта Џевида Хукичевић каже да је пожар пријављен у суботу око 2.30.

– Након пријаве на лице места су упућени припадници Професионалне ватрогасне јединице који су локализовали пожар. На лицу места полиција је утврдила да се ради о аутомобилу “кија спортиџ” власништво У. В., посланика у Скупштини Брчко дистрикта БиХ – рекла је Хукичевићева.

Додаје да је извршен увиђај, али још нема података да ли се ради о подметнутој паљевини или је у питању нешто друго.

– Под надзором тужилаштва полиција предузима све мере и радње на утврђивању околности које су довеле до пожара – рекла је Хукичевићева.

Урош Војновић, за “Новости”, каже да је пожар током ноћи уочила његова супруга. Прво је мислила да се, због пикавца, запалила канта за смеће, а шок је уследио када је видела да гори аутомобил.

– Полиција је извршила увиђај и сада чекамо да утврде шта је узрок пожара. То и мене највише занима, јер дословно немам разлога да сумњам у било шта – рекао је Војновић.

Он сматра да су мале шансе да је дошло до самозапаљења аутомобила, који је стар пет година, и претпоставља да је у питању подметнут пожар.

– Ако је пожар подметнут онда је то за мене још већа енигма. Јер немам ни најмању представу због чега би неко то учинио. Нисам примао никакве претње, ни са ким приватно немам нерашчишћене односе нити било какве конфликте, а ни пословно немам нерашчићених рачуна – истиче је Војновић.

Под претпоставком да се ради о подметнутој паљевини Војновић сматра да би методом елиминације као једини могући мотив могао издвојити политику.

– У политици увек имамо некакве расправе и сукобе мишљења, али опет не видим да то може бити разлог да се некоме запали возило. Очекујем да ће полиција свој посао обавити професионално и утврдити о чему је реч – рекао је Војновић.

Горила два возила

Вече пре него што је изгорео аутомобил Уроша Војновића, у Улици Тина Ујевића у Новом Брчком изгорела је и “рено лагуна”. Пожар се проширио и на “ленд ровер” који је био паркиран до “лагуне”, а узрок пожара се утврђује. Полиција ради на утврђивању околности и узрока пожара и засада нема индиција да су ова два случаја повезана.

 

 

 

 

(novosti.rs)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img