Kako građani Distrikta podnose vrućine?

Brčko ove godine nema gradske bazene, pa su spas od nekoliko tropskih dana mnogi potražili u obližnjim opštinama i gradovima.

Orašje i Bijeljina postali su popularno odredište među Brčacima, ali naši sugrađani posjećuju i Čelić, Lopare i Ugljevik. Bazena u gradu sa budžetom od preko 220 miliona KM – nema.

Primjetan je i veći broj kupača na Savi, rekao je u izjavi za Radio Brčko Nedeljko Mićić – Tulija, predsjednik Ronilačko-spasilačkog kluba “Nemo”.

“Primjetno je da imamo više i kupača i plovila na rijeci Savi, čak i tokom noći. Evo, recimo sinoć je više od 20 plovila bilo na vodi. Ljudi uživaju i kupaju se, voda je veoma čista i prijatna za kupanje, i mogu reći da je mnogo neiskorištenog potencijala koje nam Sava pruža”, rekao je Mićić i dodao da njihov klub broji oko 180 članova, ali da je njih 20 ronilaca aktivno jer je rijeka Sava veoma zahtjevna za ronjenje zbog slabe vidiljivosti.

Jedan od građana koji je rashlađenje potražio na Savi, Mihajlo Zarić, član Plivačkog kluba “Atos”, rekao je da se u toku sezone gotovo svakednevno kupa, da je voda veoma prijatna za kupanje, ali i ukazao na određene probleme sa kojima se kupači susreću.

“Veliki broj građana se boji kupati na Savi najviše zbog toga što ne postoji adekvatan prilaz samoj rijeci. Nemamo uređeno kupalište kao drugi gradovi na rijekama i to svakako predstavlja najveći problem”, rekao je za Radio Brčko Zarić.

Ljekari ističu da visoke temperature mogu izazvati nemir, razdražljivost, nervozu i opštu malaksalost, te sporije i teže funkcionisanje kompletnog organizma.

Zbog toga se preporučuje dosta tečnosti, provjetren prostor i hladovina, dok se kretanje preporučuje u ranim jutarnjim ili kasnim večernji satima, uz lakšu ishranu i izbjegavanje alkohola.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba/nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime