Kako danas izgledaju brčanski bazeni?

Brčko ni ove godine, čini se, neće imati Gradske bazene. Tako će Brčaci, drugu godinu za redom, spas od vrućina potražiti u nekoj od susjednih opština.

[Best_Wordpress_Gallery id=”1” gal_title=”Bazeni”]

Iako zvaničnog saopštenja o eventualnom otvaranju brčanskih bazena i dalje nema, na osnovu fotografija nastalih danas, gotovo je izvjesno da ćemo se i ovog ljeta kupati u Crnjelovu, Orašju, Čeliću ili Dvorovima.

- Reklama -

Podsjećnja radi, Gradski bazeni u Brčkom radili su tokom ljeta 2016. godine, kada je dotrajala keramika prekrivena itisonima kako bi se obezbijedili barem osnovni uslovi za kupanje. Zakupac bazena, firma “Proleter” iz Brčkog, koja je u desetogodišnji zakup od Vlade uzela Bazene, nekoliko puta obraćala se gradonačelniku i Vladi Distrikta pojašnjavajući da nije u mogućnosti izvršiti strateška ulaganja, te bazene pustiti u funkciju.

Početkom prošlog ljeta, DOO “Proleter” obratio se gradonačelniku Distrikta pismom u kome opisuje stanje Gradskih bazena.

U njemu se, između ostalog, navodi da je objekat izgrađen prije više od 35 godina uveliko propao i da je pored tekućeg održavanja neophodna i investicija rekonstrukcije.

Ipak, problem je čini se u neslaganju Vlade i zakupca o tome ko bi finansirao eventualnu rekonstrukciju bazena.

DOO “Proleter” prošle godine je tvrdio da je po ugovoru o zakupu, potpisanom 2013. godine, obaveza zakupca tekuće, a ne i kapitalno ulaganje. Komisija Vlade Distrikta načinila je tada zapisnik u kome je konstatovala činjenicu da Bazeni nisu pušteni u funkciju i naznačila to kao kršenje ugovora.

Iz Kancelarije za upravljanje javnom imovinom prošle godine poručili su i da su uslovi ugovora precizni.

“Posebno je decidan član pet ugovora, koji kaže da je zakupac dužan Bazene držati potpuno u funkciji i otvoriti ih tokom cijele ljetnje sezone”, rečeno je tada u ovoj Vladinoj kancelariji.

I dok se zakupac i Vlada i dalje ne mogu složiti ko je zapravo dužan urediti Bazene, građani već planiraju odlazak do neke od susjednih opština. Usput možda posjete i neko pozorište, bioskop, muzej…

 

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime