spot_img
spot_img

Kadrić podržao Ninkovića: Ko se protivi preregistraciji gazdinstava?

spot_img
spot_img

Неаргументовани напади групе пољопривредника на Миленка Нинковића, шефа Одјељења за пољопривреду, шумарство и водопривреду у Влади Брчко дистрикта БиХ, изнесени у саопштењу за јавност најбољи су показатељи да ово одјељење ради и дјелује у складу са прописима и документима које су усвојили Влада и Скупштина Брчко дистрикта БиХ.

За разлику од највећег броја пољопривредника са подручја Брчко дистрикта БиХ који су задовољни динамиком исплате, висином и издвојеним прошлогодишњим износом од 18,8 милиона марака за подстицаје, малој групи пољопривредника засметао је приједлог одлуке о пререгистрацији газдинстава чију обуставу траже до даљњег.

Није ни чудо што су тај приједлог ставили у сам врх захтјева пошто поменута група пољопривредника на својој адреси има регистровано по неколико газдинстава због чега пререгистрацију сматрају директним атаком на њихове, прије свега, материјалне интересе. То јасно показује наратив цијелог саопштења.

Приједлог одлуке о пререгистрацији газдинстава има за сврху заштиту законитости и отклањање свих пропуста у исплати подстицаја у пољопривреди те једнак положај свих пољопривредника без обзира на њихов економски статус.

Посебна циљна група су мали и средњи пољопривредни произвођачи који су останком на селу сачували села од потпуне демографске девастације.

Миленко Нинковић има моју пуну подршку у реализацији политике Владе Брчко дистрикта БиХ у области пољопривреде.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img