Kadrić: Mom djetetu predaje Srbin, o čemu mi pričamo?

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH danas je dao komentar na upućeno pismo roditelja učenika drugog razreda u školi u Gornjom Skakavi koji je kazao da ne vidi razlog zašto roditelji traže da djeci predaje isključivo Hrvat.

“Mom djetetu u školi predaje Srbin. O čemu mi pričamo. Roditelji učenika traže da im se vrati učiteljica koja je Hrvatica. Ne vidim razloga da bude spriječen učitelj ili učiteljica druge nacionalnosti da predaje i uči djecu”, kazao je Kadrić.

Podsjećamo, roditelji djece drugog razreda u osnovnoj školi u Gornjoj Skakavi danas su uputili pismo u kojem traže da dosadašnja učiteljica Ivana Tuzlak iz Orašja koja je kako navode Hrvatica i Katolkinja predavaje i dalje u toj školi.

“Učiteljica je odgajana i obrazovana na materinskom hrvatskom jeziku, prakticira istu vjeru kao i mi koji vam se obraćamo, dijeli jednaku tradiciju i običaje kao i učenici koje je vrlo uspješno odgajala. Dakle, ona je upravo onaj prosvjetni radnik kakvoga mi želimo za svoju djecu. Smatramo da pri izboru nastavnog kadra u ovom ciklusu niste vodili računa o nacionalnoj zastupljenosti, te da ste ugrozili nacionalne interese Hrvata u Brčko distriktu BiH”, stoji između ostalog u pismu roditelja učenika osnovne škole u G. Skakavi.

 

 

(infobrcko.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime