spot_img
spot_img

Kadrić i Domić čestitali 8. mart

spot_img
spot_img

Osmi mart danas su čestitali i gradonačelnik Brčko distrikta i njegov zamjenik, Esed Kadrić i Anto Domić.

Povodom obilježavanja 23. godišnjice uspostavljanja Brčko distrikta BiH upućujemo vam najiskrenije čestitke. Istovremeno, svim damama Brčko distrikta BiH čestitamo Međunarodni dan žena.

Obilježavajući godišnjicu formiranja ove specifične jedinice lokalne samouprave koja je na današnji dan prije 23 godine proglašena Konačnom arbitražnom odlukom, podsjećamo se tih dana koji su svima donijeli jednu veliku nepoznanicu.

Od tog 8. marta 2000. godine do danas postali smo prepoznatljiva sredina po mnogo čemu, i to ne samo u BiH, već i u regiji. U proteklom periodu pokazali smo naš puni multietnički, multikonfesionalni i multikulturalni kapacitet.

Pored toga, imamo institucije koje su nezavisne i samostalne i koje kroz izvršnu, zakonodavnu i sudsku vlast pokazuju punu odgovornost prema građanima koja se ogleda kroz realizovane projekte na dobrobit svih stanovnika Brčko distrikta BiH.

S obzirom na dosadašnja zalaganja, vjerujemo da će nam veliki izazovi koji su pred nama biti nova motivacija i da ćemo zajedničkim naporima i dalje biti primjer uspješne lokalne zajednice.

Imamo snage i potencijala da nađemo odgovore koje od nas zahtijeva sadašnji trenutak, da radom, znanjem i zajedničkim djelovanjem, u demokratskom i tolerantnom okruženju, ostvarimo i one najzahtjevnije ciljeve.

Svim Brčankama i Brčacima čestitamo 8. mart – Dan Brčko distrikta Bosne i Hercegovine uz želje da i u budućnosti ostanemo primjer međusobnog uvažavanja i tolerancije u Bosni i Hercegovini.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img