Kadrić i Filipović razgovarali sa Vigemarkom

Esed Kadrić, predsjednik i Ivica Filipović, potpredsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH razgovarali su danas sa Lars-Gunarom Vigemarkom, šefom Delegacije Evropske unije u BiH i specijalnim predstavnikom EU u BiH.

Teme razgovora bile su evropske integracije, aktuelna situacija u Brčko distriktu BiH i projekat kreditnog zaduženja za JP „Luka Brčko“.

- Reklama -

„Gospodin Vigemark nas je informisao o aktivnostima koje se vode u procesu pristupanja BiH Evropskoj uniji, koje se ne odvijaju potrebnom dinamikom, ali je važno naglasiti da Brčko distrikt BiH ispunjava svoje obaveze i da ne predstavlja kočnicu“, rekao je nakon susreta s ambasadorom Vigemarkom predsjednik Skupštine Esed Kadrić.

Istakao je da je tokom razgovora o aktuelnoj političkoj situaciji u Brčko distriktu izražena zabrinutost zbog usporenog rada Vlade i Skupštine i podsjetio da je odgovornost za funkcionisanje institucija na izabranim zvaničnicima Distrikta.

„Ambasadora Vigemarka sam detaljno upoznao sa zamjerkama koje imamo spram ovog kreditnog zaduženja i suprotstavljenih stavova zbog tehničkih rješenja“, rekao je predsjednik Kadrić. Naglasio je da je ambasadora Vigemarka upoznao i s činjenicom da se ne radi o zaustavljanju projekta već o potrebi transparentnijeg pristupa u njegovoj realizaciji i dodao kako vjeruje da će današnji razgovor o ovom pitanju doprinijeti rješavanju problema.

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime