Do kad će zgrada brčanske Policije biti prazna? Ne zna se!

Zgrada Policije, čija je gradnja započeta još 2008., te finansirana iz IPA predpristupnih fondova u iznosu od oko sedam miliona evra, zvanično je završena i svečano otvorena još prije godinu dana. Do ovog momenta još nije useljena, niti je dobila upotrebnu dozvolu.

Odjeljenje za javne poslove vodi aktivnosti oko dobijanja upotrebne dozvole za korištenje zgrade, no ni u kom slučaju taj posao, bez angažovanja još nekoliko odjeljenja i podrške kompletne Vlade, ne mogu okončati.

- Reklama -

“Da bi se dobila upotrebna dozvola treba riješiti sistem protivpožarne zaštite odnosno napraviti prozore u zgradi koji će se samostalno i automatski otvarati u slučaju požarnog alarma. No, da bi se to učinilo neka vrata treba izbijati, ukljanjati zidove, postavljati na druga mjesta protivpožarna vrata. Zatim postaviti, odnosno dislocirati odžak. Sve to zahtjeva značajne mašinsko-arhitektne zahvate koji nisu nimalo jednostavni”, rekao je šef resornog pododjeljenja Slavko Medunić.

O svemu je neophodno sačiniti posebnu projektnu dokumentaciju, koja će iskazati i novčane implikacije, a kada će sve biti gotovo, odnosno zgrada Policije dobiti upotrebnu dozvolu, u ovom momentu, kaže Medunić, nije moguće ni orjentaciono predvidjeti.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime