spot_img
spot_img

ЈЗУ “Здравствени центар Брчко” добила два нова санитетска возила

spot_img
spot_img

Ова возила опремљена су најсувременијом опремом која унесрећенима може пружити неопходну помоћ и спасити им живот до доласка у болницу.

Јавно здравствена установа „Здравствени центар Брчко” дистрикта данас је добила два нова санитетска возила за хитне случајеве у вриједности од 500.000 КМ.

Будући да је брчанска Служба хитне медицинске помоћи до сада имала само два санитетска возила, овим новим возилима у великој мјери ће се побољшати квалитета и брзина у пружању медицинске помоћи када су у питању хитни случајеви.

„Нова санитетска возила ће осигурати квалитетнију и ефикаснију здравствену услугу у хитним случајевима, јер посједује најсувременију опрему која је неопходна за спашавање живота. С овим возилима настављамо с активностима на опремљању Јавно здравственог центра, те нам је слиједећа активност набавка два РТГ апарата“, казао је Асмир Мујановић предстојник Одјела за здравство и остале услуге.

Данашњој примопредаји ових возила присуствовао је и градоначелник Брчко дистрикта др Зијад Нишић, који је истакнуо како су ова возила опремљена најсувременијом опремом која унесрећенима може пружити неопходну помоћ и спасити им живот до доласка у болницу.

„Већ дуго времена чекамо на ова возила, те су наши медицински службеници обучени за рад и кориштење опреме која ова возила посједују и у потпуности су спремни на пружање квалитетне и брзе хитне медицинске помоћи“, казала је Јасминка Брадоњић начелница Службе хитне медицинске помоћи Брчко дистрикта.

Из Јавно здравствене установе поручили су како грађани Брчко дистрикта заслужују овако опремљена возила, те како ће сада у хитним медицинским случајевима и медицински радници моћи брже и ефикасније дјеловати у спашавању људских живота.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img