Juniorke Lavova ubjedljive na startu nove sezone ŽOL BiH

Utakmicom između KK Lavovi Brčko i KK Bersellum iz Turbeta startovala je nova sezona Ženske omladinske lige Bosne i Hercegovine u juniorskoj konkurenciji.

U utakmici koja je odigrana u dvorani Tehničke škole u Brčkom viđena je dominacija brčanske ekipe, koja je iako dosta mlađa od većine suparničkih ekipa u ligi pokazala da će i ove sezone biti izuzetno konkurentna i protiv dosta iskusnijih i kvalitetnijih ekipa.

Sam početak meča protiv gošći iz Turbeta mogao je dati do znanja kako će se završiti ovaj meč. Već polovinom prve četvrtine Lavice dolaze do dvocifrene rezultatske prednosti koju su konstantno dobrom i efikasnom igrom tokom čitavog meča uvećavale za konačnih plus 54 poena razlike!

Na kraju utakmice rezultat je glasio 74:20, po četvrtinama (28:8, 15:2, 8:8, 23:2).

Priliku su dobile sve košarkašice na koje je trener Aleksandar Bližnjaković računao u ovom meču i svaka od njih je dala veliki doprinos za izuzetno važnu pobjedu na startu nove sezone Ženske omladinske lige BiH. Najefikasnije kod Lavova bile su kapiten Milica Đokić sa 20 postignutih poena, a pratile su je Jelena Lazarević sa 19 i Amila Smajić sa 12 postignutih poena. Nastupile su još: Adna Okić 2, Sara Đokić 9, Tamara Šarenac 5, Ana Đokić 2, Ksenia Vukić 2, Marija Starčević 3, Kristina Stupar, Anđela Bajević, Anastasija Dugonjić i Slavena Krkeljaš.

Naredne obaveze juniorsku selekciju Lavova u okviru Ženske omladinske lige BiH očekuju u decembru na turniru koji će biti održan u Sarajevu protiv domaće ekipe Play Off i ekipe Zrinjski 2010 iz Mostara.

Kada je u pitanju nastavak takmičenja u Ženskoj omladinskoj ligi Bosne i Hercegovine prvi naredni izazov za Lavove je već narednog vikenda, tačnije u nedelju 18. oktobra, kada kadetska selekcija brčanskog kluba (djevojčice rođene 2005. godine) nastupaju na turniru u Tuzli gdje će pokušati doći do novih prvenstvenih bodova protiv ekipa Jumper iz Zenice i Travnik iz Travnika.

 

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime