JP “Putevi” za održavanje putne mreže raspolažu sa 2 miliona KM

Dragan Franjić, zamjenik direktora u javnom preduzeću “Putevi Brčko” izjavio je da su u ovom preduzeću planom poslovanja za ovu godinu izdvojili skoro dva miliona maraka za održavanje puteva na području Brčko distrikta.

“Održavanje puteva podijelili smo po zonama, pa je za održavanje putne mreže u gradu izdvojeno oko 700.000, a za zonu Zapad i zonu Istok obezbijeđeno je po 650.000 maraka. Tim novcem se plaća zimsko održavanje puteva, ali i održavanje putne mreže u ljetnjem periodu koje podrazumjeva krpljenje rupa, nasipanje makadamskih puteva, uređenje bankina i košenje”, precizirao je Franjić.

- Reklama -

Zamjenik direktora u Javnom preduzeću “Putevi Brčko”, Franjić, podsjetio je da osim sanacije oštećenja na kolovozu zaposleni u ovom preduzeću od partnera koje su izabrali za održavanje vrlo često traže preventivno djelovanje.

Osim ovih aktivnosti Javno preduzeće je veoma angažovano na izgradnji obilaznice oko Brčkog, ali i planiranju izgradnje više kružnih tokova. Novac za oba projekta je obezbijeđen.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime