JP “Putevi” u zimskom periodu održavaju 600 km cesta u Distriktu

Služba za zimsko održavanje puteva u JP “Putevi” Brčko u zimskom periodu koji traje od 15. 11. do 15. 04. brine se o urednom održavanju oko 600 km kolovoza i trotoara u Brčko Distriktu.

“Za ove namjene izdvaja se 800.000 KM godišnje, koriste se posipni materijali industrijska so i frakcija (lomljeni kamen), za vrijeme zimskih padavina uredno smo očistili, po prioritetima, sve ono što nam je u planu čišćenja, a imali smo samo jedno kašnjenje na Bukvičkoj krivini kada je došlo do saobraćajne nezgode”, rekao je za Radio Brčko Jasmin Memišević, zamjenik direktora “Putevi” Brčko.

Naši sugrađani, vozači i pješaci, uglavnom, su zadovoljni čišćenjem puteva u Distriktu i najvažnije im je da za vrijeme snježnih padavina nije bilo zastoja u saobraćaju.

- Reklama -

Memišević je još naveo da u planu rada za ovu godinu svoje aktivnosti treba uskladiti sa nadležnim Vladinim odjeljenjem, nakon čega će preduzeće krenuti dalje u realizaciju poslovnog plana.

Prilikom usvajanja Poslovnog plana JP “Putevi” Brčko za 2019. godinu, od strane Skupštine Brčko Distrikta donešen je zaključak koji je obavezujući za JP “Putevi” i preduzeće će uskladiti svoje aktivnosti u skladu sa skupštinskim zaključkom.

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime